Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: 1-2 και στο FP2 η Ferrari

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: 1-2 και στο FP2 η Ferrari

FORMULA 1

Το NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: 1-2 και στο FP2 η Ferrari

FORMULA 1

Η Scuderia Ferrari κυριάρχησε και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μπαχρέιν, που αποτελεί τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά ήταν ο Sebastian Vettel στην κορυφή των χρόνων, με επίδοση στο 1.28.846. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του teammate του, Charles Leclerc, όμως και έξι δέκατα έναντι του ανταγωνισμού!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε αυτή τη φορά ομάδες με τον ήλιο να έχει δύσει. Έτσι η θερμοκρασία αέρα έπεσε κατά τέσσερις βαθμούς, στους 24, ενώ αυτή του οδοστρώματος κατά 18, στους 29! Με συνθήκες παρόμοιες με εκείνες που θα αντιμετωπίσουν στην αυριανή μάχη της pole position και τον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Η 90λεπτη διαδικασία ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό τετ α κε του Kimi Raikkonen και με τις Ferrari να τοποθετούν εαυτούς στην κορυφή των χρόνων. Ο Valtteri Bottas πέρασε πρώτος στις προσπάθειες με τη μέση γόμα, την ώρα που ο Sergio Perez ήταν καθηλωμένος στα pit, με τη Racing Point να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σύστημα πέδησης.

Advertisement

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο, οι Ferrari έβαλαν τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli και με αυτή κατέβασαν σημαντικά τους χρόνους: στο 1.28.942 ο Vettel και στο 1.29.083 ο Leclerc. Οι Mercedes προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά.

Αντίθετα λίγο μετά τα μισά της διαδικασίας και οι δύο οδηγοί της Scuderia βρήκαν λίγο ακόμα χρόνο, με τον Γερμανό να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1.28.846. Είχε όμως και τη «στιγμή του» όταν έχασε τον έλεγχο της SF90 στη στροφή 90, ευτυχώς για εκείνον χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες.

Πίσω από τις Ferrari/Mercedes δεν είχαμε μία Red Bull αλλά τη Renault του Nico Hulkenberg που ήταν κατά 56 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Max Verstappen.

Την ίδια ώρα οι teammates τους, Daniel Ricciardo και Pierre Gasly, είχαν μία δύσκολη ημέρα και έμειναν μακριά από το Top10.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Το NewsAuto ταξίδεψε στο Μπαχρέιν με αρωγό τη Gulf Air και τη Gold Star Aviation.

Δείτε πατώντας εδώ όσα είδαμε στην πρώτη ημέρα της αποστολής μας στο «Στολίδι του Κόλπου» και πατήστε εδώ για το ρεπορτάζ από το FP1.