Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θέλει 12 ομάδες στην F1 o Todt

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλει 12 ομάδες στην F1 o Todt

FORMULA 1

Θέλει 12 ομάδες στην F1 o Todt

FORMULA 1

Το όραμά του για το grid του μαγικού κόσμου της Formula 1 εξέφρασε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Jean Todt.

Advertisement
Advertisement

O Γάλλος που τόνισε παράλληλα πως με τις απόψεις του συμφωνεί και ο CEO του σπορ, Chase Carey, θέλει να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων που παρατάσσονται στο grid. Όμως αυτό πρέπει να συμβεί υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

«Θα προτιμούσα να είχαμε 12 ομάδες. Έχουμε συχνά προτάσεις από ομάδες που θέλουν να εμπλακούν στη Formula 1 αλλά πρέπει να πειστούμε για τη βιωσιμότητά τους. Αν μπορούμε να πειστούμε πως μία ομάδα που πληροί τις προϋποθέσεις θέλει να εμπλακεί, εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έχουμε 12 ομάδες. Αυτός θα ήταν ο ιδανικός αριθμός για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Βέβαια και με 10 ομάδες το αποτέλεσμα είναι καλό, εφόσον είναι καλές ομάδες. Η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα. Μία νέα ομάδα που θα ήταν μονίμως τελευταία, δεν θα βελτίωνε το σπορ, δεν θα πρόσθετε κάτι για το κοινό», είπε ο Todt στο Motorsportweek.com.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά ενώ οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύσουν από το 2021, αφορούν budget cap της τάξης των 175 εκατομμυρίων δολαρίων, που αναμένεται να προσελκύσει νέους «παίκτες».

Το grid της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει δέκα ομάδες από το 2017. Το 2016 κατέρρευσε η Manor Racing, δύο χρόνια νωρίτερα η Caterham ενώ το 2012 η HRT, με εκείνη τη σεζόν να είναι η τελευταία που είχαμε δώδεκα ομάδες.

Η μοναδική νέα είσοδος των τελευταίων ετών, ήταν αυτή της Haas F1, το 2016, με την αμερικανική ομάδα να κρίνεται εξ αρχής επιτυχημένη κατακτώντας την όγδοη θέση της τελικής βαθμολογίας κατασκευαστών στο ντεμπούτο της. Ήταν όγδοη και το 2017, πέρυσι σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση αλλά φέτος είχε κακή σεζόν και περιορίστηκε στην ένατη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

Advertisement