Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στην Aston Martin o Marco Mattiacci!

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Aston Martin o Marco Mattiacci!

FORMULA 1

Στην Aston Martin o Marco Mattiacci!

FORMULA 1

Έτοιμος να εμπλακεί ξανά στον μαγικό κόσμο της Formula 1 φέρεται πως είναι ο Marco Mattiacci, το πρώην αφεντικό της Scuderia Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όλο και περισσότερες πηγές, ο Ιταλός ετοιμάζεται να εμπλακεί στην Aston Martin F1, ωστόσο όχι με ρόλο εντός πίστας – αντίθετα ο ρόλος του αναμένεται να είναι συμβουλευτικός.

Άλλωστε το πέρασμά του από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν σύντομο και λίγα μπορεί να αξιοποιήσει από το προ επτά ετών πέρασμά του από το τμήμα Formula 1 της ιταλικής εταιρείας.

Είναι όμως ένα εξαιρετικός μάνατζερ που στα 50 του φαντάζει ως μία ενδιαφέρουσα επιλογή για μία θέση που αφορά συμβουλευτικό ρόλο σε ότι αφορά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη. Το αν αυτό θα επηρεάζει με κάποιο τρόπο το τμήμα Formula 1 της Aston Martin, μένει να φανεί στην πορεία.

Advertisement
Advertisement

mattiacci-china14-pitlane-with-kimi1000x600
Ο Mattiacci εργάστηκε στο τμήμα μάρκετινγκ της Jaguar από το 1989 έως το 1999, όταν και στρατολογήθηκε από τη Ferrari ως υπεύθυνος πωλήσεων στην Αμερική και τη μέση Ανατολή. Το 2002 προήχθη σε επικεφαλής της Maserati για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Το επόμενο βήμα ήρθε το 2006 όταν και έγινε CEO της Ferrari Ασίας-Ειρηνικού και τέσσερα χρόνια μετά χρίστηκε CEO της Ferrari Βόρειας Αμερικής. Έχοντας στην πορεία λάβει βραβεία και διακρίσεις, αντιμετώπισε την πρόκληση που τον ήθελε να αναλαμβάνει τη Scuderia Ferrari μετά την αποχώρηση του Stefano Domenicali. Ρόλος στον οποίο δεν έμεινε πολύ, αφού οκτώ μήνες μετά αντικαταστάθηκε από τον Maurizio Arrivabene.

Από το 2016 ο Mattiacci ήταν μέλος της Faraday Future, ως επικεφαλής του brand και εμπορικός διευθυντής. Όμως όλα δείχνουν, πως σύντομα, θα τον δούμε στην Aston Martin. Μία κίνηση διόλου τυχαία, δεδομένης της φιλίας του με τον Lawrence Stroll στον οποίο ανήκει πλέον το brand.

Advertisement

Aston-Martin-AMR21-Shakedown-stroll-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ricciardo στη McLaren (+video)

Advertisement

Αλλαγές στη δομή της Mercedes-AMG F1

F1: Του πήρε τη δουλειά, του πήρε και τη γυναίκα!