Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλλαγές στη δομή της Mercedes-AMG F1

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγές στη δομή της Mercedes-AMG F1

FORMULA 1

Αλλαγές στη δομή της Mercedes-AMG F1

FORMULA 1

Η Mercedes-AMG Petronas F1 ανακοίνωσε αλλαγές στη δομή της τεχνικής της ομάδας, με τον James Allisοn να αλλάζει ρόλο και τον Mike Elliott να αναλαμβάνει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Ο Allison που παίζει καθοριστικό ρόλο στην εντυπωσιακή επιτυχία της γερμανικής ομάδας τα τελευταία χρόνια, ηγείται του τεχνικού της team από το 2017. Δεν αποχωρεί από αυτή αλλά αναλαμβάνει μία θέση που… δημιουργήθηκε τώρα, αυτή του Επικεφαλής Τεχνικού Υπεύθυνου (Chief Technical Officer) και που θα του επιτρέψει να αποτραβηχθεί από τις καθημερινές υποχρεώσεις του και να επικεντρωθεί στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές προκλήσεις που φέρνει η νέα εποχή του σπορ το 2022 αλλά και οι αλλαγές που είναι στα σκαριά για τη συνέχεια.

Υπό τη δική του εποπτεία θα είναι τόσο η βάση της ομάδας στο Μπράκλεϊ όσο και οι λειτουργίες στο τμήμα παραγωγής κινητήρων στο Μπρίξγουορθ. Όλα αυτά, καθώς με την εισαγωγή των ορίων στους προϋπολογισμούς είναι δεδομένο πως ειδικά οι μεγάλες ομάδες, θα πρέπει να διαφοροποιήσουν αισθητά τον τρόπο λειτουργίας τους.

bottas-portimao20-e1000x600

Advertisement
Advertisement

«Επέλεξα να αποχωρήσω από το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή ώστε να παραδώσω τη σκυτάλη την κατάλληλη στιγμή – τόσο για τον οργανισμό όσο και για εμένα. Απόλαυσα 4μιση εξαιρετικά χρόνια σε αυτό το ρόλο και ήταν προνόμιο να ηγούμαι των τεχνικών προσπαθειών της ομάδας αυτή την περίοδο», είπε μεταξύ άλλων ο Βρετανός.

Όσο για τον διάδοχό του, ξεκίνησε την εμπλοκή του στη Formula 1 από τη McLaren, το 2000. Στη συνέχεια εργάστηκε στη Renault όπου συνεργάστηκε πρώτη φορά με τον Allison ενώ το 2012 εντάχθηκε στην οικογένεια της Mercedes. O Elliott έίχε το ρόλο του Επικεφαλής Αεροδυναμικής ενώ από το 2017 έχει προαχθεί σε Διευθυντής Τεχνολογίας.

Elliott-mike-a1000x600

Advertisement

Η Mercedes έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της F1 που πανηγύρισε επτά συνεχόμενα νταμπλ, με τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Διαβάστε επίσης:
To F1 Vlog της πρεμιέρας του 2021 (video)

Advertisement

Η Mercedes-AMG F1 λύνει το πρόβλημα στη διώρυγα του Σουέζ

O Alonso εγκατέλειψε λόγω ενός… σάντουιτς!