Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Συνεχίζει η Σιγκαπούρη στην F1 (+video)

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζει η Σιγκαπούρη στην F1 (+video)

FORMULA 1

Συνεχίζει η Σιγκαπούρη στην F1 (+video)

FORMULA 1

Οι ιθύνοντες της Formula 1 συμφώνησαν με την διοργανώτρια αρχή του Grand Prix της Σιγκαπούρης να διατηρήσουν τον αγώνα της στο ημερολόγιο για επτά χρόνια ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία έχει ισχύ από το 2022 και θα λήξει το 2028, ενώ υπάρχει πιθανότητα να προστεθούν δύο επιπλέον χρόνια.

 

Ο πρώτος νυχτερινός αγώνας του αθλήματος απουσίαζε από το ημερολόγιο της F1 τόσο το 2020 όσο και το 2021 λόγω της πανδημίας του COVID-19, αλλά επιστρέφει φέτος στις 2 Οκτωβρίου ως το μεσαίο γεγονός μίας Ασιατικής τριπλέτας, που περιλαμβάνει τη Ρωσία και την Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία επέκταση του συμβολαίου του GP της Σιγκαπούρης ήταν μια τετραετής συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και υποτίθεται ότι θα διαρκούσε μέχρι το 2021. Ωστόσο, οι δύο τελευταίοι αγώνες δεν πραγματοποιήθηκαν, και επομένως το τελευταίο συμβόλαιο στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια συμφωνία δύο και πέντε ετών προκειμένου να γίνουν οι ακυρωμένες διοργανώσεις.

«Είμαι χαρούμενος που η Formula 1 θα συνεχίσει τις διοργανώσεις στη Σιγκαπούρη για άλλα επτά χρόνια», δήλωσε ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali και πρόσθεσε: «Το Marina Bay Street Circuit φιλοξένησε τον πρώτο νυχτερινό αγώνα στην ιστορία της F1 το 2008 και η Σιγκαπούρη συνεχίζει να ενθουσιάζει τους οπαδούς, τις ομάδες και τους οδηγούς από τότε».

Advertisement

«Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να φιλοξενούμε το Grand Prix της Σιγκαπούρης για άλλα επτά χρόνια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού της Σιγκαπούρης, Keith Tan και πρόσθεσε: «Είναι μια εμπειρία όπως καμία άλλη στον κόσμο που ενισχύει τη θέση της Σιγκαπούρης ως μια ζωντανή και συναρπαστική παγκόσμια πόλη.»

Τον Νοέμβριο επετεύχθη συμφωνία για τη διεξαγωγή του κινεζικού Grand Prix μέχρι το 2025, αν και ο αγώνας στη Σαγκάη θα λείπει από το ημερολόγιο για τρίτη φορά το 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes C63 AMG του Schumacher πωλείται
H McLaren αποκαλύπτει τo νέο της μονοθέσιο (+video)
Οι αποφάσεις της FIA για το GP του Abu Dhabi