Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H McLaren αποκαλύπτει τo νέο της μονοθέσιο (+video)

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H McLaren αποκαλύπτει τo νέο της μονοθέσιο (+video)

FORMULA 1

H McLaren αποκαλύπτει τo νέο της μονοθέσιο (+video)

FORMULA 1

Η ομάδα της McLaren Formula 1 ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθέσιου MCL36 σε μια διαδικτυακή εκδήλωση το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία από το Woking είναι η τρίτη ομάδα που δημοσιεύει την ημερομηνία παρουσίασης του αυτοκινήτου της, μετά την Aston Martin (10 Φεβρουαρίου) και τη Ferrari (17 Φεβρουαρίου).

Με μία πρεμιέρα η McLaren πρόκειται να ξεκινήσει τα προγράμματα του 2022, των τεσσάρων αγωνιστικών ομάδων της (F1,IndyCar, Extreme E και Shadow Esports), επιπλέον η ομάδα θα ανακοινώσει την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας Arrow McLaren SP IndyCar.

«Στην Formula 1 σύντομα θα αποκαλύψουμε το νέο μας μονοθέσιο, που κατασκευάστηκε για να αντικατοπτρίζει τις σημαντικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς» λέει η ανακοίνωση της McLaren F1 και συνεχίζει: «Αποκτήσαμε την ομάδα Arrow McLaren SP IndyCar και θα κάνουμε επίσης νέα βήματα στους αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων χάρη στο ολοκαίνουργιο πρόγραμμα Extreme E» και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι δύο τελευταίες σεζόν ήταν δύσκολες για όλους λόγω της πανδημίας του COVID-19. Έχουμε προσαρμοστεί για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουν επηρεάσει όλους σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία τρία χρόνια η McLaren απολαμβάνει την καλύτερη πορεία της για περισσότερο από μια δεκαετία. Το 2021 τερματίσαμε τέταρτοι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της FIA Formula 1, έχοντας συγκεντρώσει 275 βαθμούς, μόλις 48,5 βαθμούς από την τρίτη θέση και άνετα μπροστά από την πέμπτη. Παραμένουμε φιλόδοξοι και αποφασισμένοι αλλά ρεαλιστές».

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα οι τρεις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί από τις τρεις ομάδες (McLaren 11, Aston Martin 10 και Ferrari 17 Φεβρουαρίου) δείχνουν πως σχεδιάζουν να κάνουν ένα άτυπο shakedown των αυτοκινήτων τους εκμεταλλευόμενες τις filming days (ημέρες κινηματογράφισης και φωτογραφίσεων) πριν από την έναρξη των επίσημων δοκιμών στη Βαρκελώνη στις 23 Φεβρουαρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Ζητά η Mercedes το κεφάλι του Masi;
Formula 1: Η τάξη του 2022
F1 2022: 5+1 λόγοι για να μην χάσεις κανένα αγώνα!