Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν θα δεχθεί υποβάθμιση ο Albon

Ελλάδα 3:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα δεχθεί υποβάθμιση ο Albon

FORMULA 1

Δεν θα δεχθεί υποβάθμιση ο Albon

FORMULA 1

Ο Alex Albon φαίνεται πως τα παίζει «όλα ή τίποτα» σχετικά με το μέλλον του στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

O Ταϊλανδός οδηγός της Red Bull Racing είναι υπό πίεση, αφού η φετινή του παρουσία κρίνεται απογοητευτική. Μετά τους πρώτους 13 αγώνες της σεζόν, είναι ένατος στη βαθμολογία των οδηγών, με μόλις 94 πόντους στο ενεργητικό του.

Ο teammate του, Max Verstappen, έχει 162 αλλά το κυριότερο, τον έχει κατατροπώσει στις μάχες των κατατακτήριων δοκιμών, εκεί όπου ο Albon υστερεί σημαντικά, με αποτέλεσμα στους αγώνες να μπλέκεται στις μάχες του midfield και όχι της κορυφής.

Η προφανής ανεπάρκεια του 24χρονου αλλά και η έλλειψη επιλογών, έκανε τον επικεφαλής του προγράμματος F1 της Red Bull, Helmut Marko, να κάνει για πρώτη φορά λόγο για στρατολόγηση οδηγού εκτός της ακαδημίας.

Advertisement
Advertisement

albon-emilia-romagna20-b1000x600

Προς το παρόν, στον Albon έχει δοθεί χρόνος να αποδείξει πως αξίζει μία θέση στη Red Bull Racing, με τους Nico Hulkenberg και Sergio Perez να θέλουν διακαώς τη θέση του. Σε τέτοια περίπτωση, ποια θα είναι όμως η επόμενη ημέρα για τον νεαρό οδηγό;

Σύμφωνα με τις φήμες, στο πλευρό του Pierre Gasly που ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Scuderia AlphaTauri, θα είναι ο προστατευόμενος της Honda, Yuki Tsunoda. Αν και αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Albon, η προοπτική της επιστροφής στην ομάδα με την οποία έκανε πέρυσι το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν είναι επιλογή.

Advertisement

«Όχι, δεν θα συμφωνούσα να επιστρέψω στην AlphaTauri. Το όνειρο κάθε οδηγού είναι να οδηγεί για μία ομάδα υψηλού επιπέδου και για μένα, αυτή είναι η Red Bull Racing. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω. Πάντα θα υπάρχουν σχόλια και φήμες αλλά στο τέλος, αυτά δεν επηρεάζουν όσα κάνω στην πίστα. Ξέρω πως αν φέρω καλά αποτελέσματα, θα σταματήσουν να μιλούν τόσο πολύ για μένα. Αυτά συμβαίνουν πάντα στην F1. Ξέρω τι πρέπει να κάνω, έχω επικεντρωθεί σε αυτό και είναι το μόνο που έχει σημασία για μένα», είπε ο Albon στο Tercer Equipo.

albon-emilia-romagna20-c1000tall

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog για όσα έγιναν στο GP Εμίλια Ρομάνια (video)

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!

Advertisement