Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ράσελ: Τα πήρε με τη στρατηγική της Mercedes!

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράσελ: Τα πήρε με τη στρατηγική της Mercedes!

FORMULA 1

Ράσελ: Τα πήρε με τη στρατηγική της Mercedes!

FORMULA 1

Ο Βρετανός μπορεί να σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Ωστόσο δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την ομάδα του.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes είχε φέρει στην Ίμολα το δεύτερο μισό του πρώτου πακέτου αναβαθμίσεων της για την W15. Αν και συνολικά η εικόνα των γερμανικών μονοθέσιων ήταν κατά τι βελτιωμένη, οι επιδόσεις τους απείχαν αρκετά ακόμη από εκείνες των McLaren (πρωτίστως) και Ferrari (δευτερευόντως).

Φυσικά ο Τότο Βολφ, κατά την πάγια στρατηγική του, μίλησε δημοσίως για θετικά βήματα που έγιναν, για βελτίωση που γίνεται σταδιακά και τα λοιπά και τα λοιπά. Ωστόσο η ιστορία έγραψε ότι στην Ίμολα η RB F1 του Τσουνόντα κατάφερε να κερδίσει την W15 του Χάμιλτον το Σάββατο.

Μπορεί στον αγώνα οι Mercedes να τα πήγαν κάπως καλύτερα. Εντούτοις σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξαν ικανές να μπουν στη μάχη για μία θέση στο podium. Ο ταχύτερος γύρος του Ράσελ ήταν αποκλειστικά αποτέλεσμα του δεύτερου pit-stop που έκανε ο Βρετανός παίρνοντας την μέση γόμα.

Υπερβολική φθορά

Advertisement
Advertisement

Και όλα δείχνουν ότι ο Τζορτζ δεν πήρε κάποια ιδιαίτερη ευχαρίστηση από την επίδοση αυτή. Ο Ράσελ ήταν εκνευρισμένος με την ομάδα του για το ότι η πρώτη του στάση έγινε -κατ’ αυτόν- πολύ νωρίς, στον 21ο γύρο. Σύμφωνα με τον Βρετανό η επιλογή αυτή τον καταδίκασε και στο δεύτερο pit-stop που του στοίχισε μία θέση από τον Χάμιλτον στο τέλος.

Από την άλλη η Mercedes θεωρεί ότι η φθορά στη μέση γόμα του Ράσελ ήταν πολύ υψηλή κατά το πρώτο stint. Οι υπεύθυνοι στρατηγικής της ομάδας υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Αντιθέτως επέλεξαν να παρατείνουν το πρώτο stint του Χάμιλτον. Όμως τα Pirelli του Βρετανού τον εγκατέλειψαν στην Aque Minerali κατά τον 26ο γύρο με τον Λιούις να έχει έξοδο στην αμμοπαγίδα που τον ανάγκασε και εκείνον να μπει στα pits αμέσως μετά.

Advertisement

Πηγαίνοντας στο Μονακό οι της Mercedes ευελπιστούν σε μία αρκετά καλύτερη εμφάνιση εκεί σε σύγκριση με εκείνες των προηγούμενων ετών. Ωστόσο η συνολική εικόνα των W15 από την αρχή της σεζόν δεν μας προδιαθέτει για κάτι τέτοιο. Θα κάνει η Mercedes την ανατροπή στο πριγκιπάτο;