Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα αποτελέσματα των ερευνών των γαλλικών αρχών για τον Schumacher

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα αποτελέσματα των ερευνών των γαλλικών αρχών για τον Schumacher

FORMULA 1

Τα αποτελέσματα των ερευνών των γαλλικών αρχών για τον Schumacher

FORMULA 1

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ο επικεφαλής της έρευνας Patrick Quincy αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της έρευνας που γίνονται γύρω από το ατύχημα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Michael Schumacher. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Γάλλου επιθεωρητή η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Εξέτασαν και αναλύουν τα δεδομένα του οπτικού υλικού από την κάμερα του Schumacher.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Patrick Quincy: «H έρευνα προχώρησε, εξετάσαμε τα σκι, το κράνος και το οπτικό υλικό από την κάμερα του Schumacher. Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για να ολοκληρώσουμε την έρευνα. Ακούσαμε ότι υπάρχει οπτικό υλικό από άλλη πηγή σύμφωνα με δημοσιεύματα δικά σας το οποίο δεν το έχουμε δει ακόμη αλλά θα θέλαμε, αν υπάρχει. Όλα όσα γίνονται αποτελούν κοινό τόπο για σοβαρά ατυχήματα. Το ατύχημα έγινε στο Μεριμπέλ, διέσχιζε το σημείο ανάμεσα σε δυο πίστες μια κόκκινη και μια μπλε. Ο Schumacher είναι προφανώς πολύ καλός σκιέρ και χτύπησε στο κεφάλι 8 μέτρα εκτός πίστας. Έχασε τις αισθήσεις του σ’ ένα σημείο 9 μέτρα εκτός πίστας. Εξετάσαμε το φιλμ από την κάμερα που έφερε στο κράνος του. Είναι ξεκάθαρο – αξιοποιήσιμο και επιβεβαίωσε όλες τις πληροφορίες ώστε να συνθέσουμε την πορεία και να γνωρίζουμε επακριβώς το μονοπάτι που ακολούθησε ο Schumacher. Το φιλμ αυτό εξετάζεται από ειδικό και ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε ακριβώς τις συνθήκες του ατυχήματος».

Από ερωτήσεις δημοσιογράφων μετέπειτα ξεκαθαρίστηκε πως τα πέδιλα ήταν σε άριστη κατάσταση. Επίσης οι ειδικοί που πλαισίωναν το Γάλλο επιθεωρητή αρνήθηκαν να δώσουν ακριβή εκτίμηση για την ταχύτητα του Schumacher τη στιγμή που χτύπησε το βράχο. Τόνισαν πως το σπάσιμο του κράνους δεν καταδεικνύει το μέγεθος της ταχύτητας και πως το απόλυτο νούμερο αυτής δεν έχει τόση σημασία στην έκβαση της έρευνάς τους.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον δεν υπάρχει κατάθεση των εμπλεκομένων ότι ο Schumacher πήγε να βοηθήσει κάποιον. Επίσης δε φαίνεται κάτι τέτοιο από το οπτικό υλικό. Η διάρκεια του οπτικού υλικού είναι 2 λεπτά.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου αλλά και όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.