Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ελπίζοντας σε ένα θαύμα για τον Schumacher (Συνεχής ενημέρωση)

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελπίζοντας σε ένα θαύμα για τον Schumacher (Συνεχής ενημέρωση)

FORMULA 1

Ελπίζοντας σε ένα θαύμα για τον Schumacher (Συνεχής ενημέρωση)

FORMULA 1

Πέρασαν δύο εβδομάδες από το πρωινό της 29ης Δεκεμβρίου όταν ο Michael Schumacher είχε ατύχημα κάνοντας σκι στο θέρετρο της Μεριμπέλ στις Γαλλικές Άλπεις. Ο Γερμανός χτύπησε στο κεφάλι και έκτοτε βρίσκεται σε καταστολή, έχοντας υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις. Το NewsAuto σας ενημερώνει καθημερινά, λεπτό προς λεπτό, για κάθε εξέλιξη στον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του Γερμανού.

Advertisement
Advertisement


ΤΩΝ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1) / ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

12/1
Update 15.40
Στον αγώνα συμμετέχουν κι άλλοι οδηγοί που έχουν περάσει από τη Formula 1, όπως ο Rubens Barrichello, o Sebastien Buemi, ο Lucas di Grassi, o Luciano Burti. Νωρίτερα, κρατούσαν όλοι μαζί πανό που έγραφε «Forza Schumi».

Advertisement
Advertisement

Update 15.35
Άλλη μία φωτογραφία του Massa με το «αφιερωμένο» κράνος.

Update 15.30
«Schumi» γράφει το κράνος με το οποίο ο Felipe Massa τρέχει στον ετήσιο αγώνα καρτ που διοργανώνει στη Βραζιλία, το «Desafio das Estrelas».

Advertisement

Update 12.00
Το Πανεπιστήμιο ENSA (Ecole Nationale de Ski et d’ Alpinisme) στο Σαμονί, έχει αναλάβει την περαιτέρω, λεπτομερή ανάλυση του κράνους και των πέδιλων του Michael Schumacher. Οι εξετάσεις μπορεί να διαρκέσουν και εβδομάδες, όπως είχε αναφέρει κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο δημόσιος κατήγορος της Αλμπερβίλ, Patrick Quincy.

Advertisement

———————————————

10/1
Update 23.45
Η μέρα κύλησε χωρίς τη παραμικρή εξέλιξη στον αγώνα που δίνει ο Michael Schumacher. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των ΜΜΕ έχουν πλέον φύγει από τη Γκρενόμπλ και χωρίς κάποια προγραμματισμένη ενημέρωση ενόψει, δεν έχουμε παρά να ευελπιστούμε σε μία ξαφνική, θετική εξέλιξη.

—————————————–

Advertisement

9/1
Update 23.53
Οι εισαγγελικές αρχές ανέθεσαν το κομμάτι της έρευνας για την κατάσταση του εξοπλισμού του Schumacher (πέδιλα κλτ) στην SNOSM – μία κρατική υπηρεσία που συνεργάζεται στενά με τα γαλλικά υπουργεία δικαιοσύνης και αθλητισμού αφού ειδικεύεται σε αντίστοιχες έρευνες ατυχημάτων σκιέρ. Υπενθυμίζουμε πως το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής, έκρινε άριστη τη κατάσταση του εξοπλισμού, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ευθυνόταν για το ατύχημα.

Update 12.13
Εικόνα από την είσοδο της πίστας καρτ της οικογένειας Schumacher στη γενέτειρα του Γερμανού, το Κέρπεν, όπου οι ντόπιοι συμπαραστέκονται με τον δικό τους τρόπο στον άτυχο πρωταθλητή.

H είσοδος της πίστας καρτ στο Κέρπεν, Φωτογραφία: Jessi Gensmann

———————————————

8/1
Update 18.05
Στη γερμανική εφημερίδα μίλησε και ο Norbert Haug, επί σειρά ετών επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes. Συνεργάτης αλλά και προσωπικός φίλος του Schumacher που επιβεβαίωσε πως ο Γερμανός: «δεν ήταν τρελαμένος με την ταχύτητα αλλά τρελαμένος με την ασφάλεια».

Update 17.55
Ο Timo Glock, πρώην οδηγός F1 και συμπατριώτης του Michael Schumacher, δήλωσε μεταξύ άλλων στη SportBild: «Ο Michael είναι σπουδαίος φίλος. Το θαυμάζω για την επιστροφή που έκανε. Η δύναμη που έχει ως άνθρωπος, θα τον βοηθήσει σε αυτό τον δύσκολο αγώνα».

Update 12.41
Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου

Update 12.40
Όπως τόνισε ο Quincy, η οικογένεια Schumacher ζήτησε από την αστυνομία να διευκρινίσει τις συνθήκες του ατυχήματος στα ΜΜΕ, ώστε να μη κυκλοφορούν ψευδείς πληροφορίες.

Update 12.32
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Δεν μπορώ να πω τον ακριβή χρόνο που θα κρατήσουν οι έρευνες. Ίσως ορισμένες εβδομάδες».

Update 12.31
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να εξετάζουμε πιθανές ευθύνες του χιονοδρομικού κέντρου για ελλείψεις. Είμαστε νωρίς ακόμα στην έρευνά μας».

Update 12.30
Ερευνητής: «Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν φυσιολογική για έναν έμπειρο σκιέρ».

Update 12.28
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να την καθορίσουμε πάντως».

Update 12.27
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Ετησίως έχουμε περίπου 50 τέτοια ατυχήματα και σχετικές έρευνες. Δεν είχαν σημειωθεί άλλα σοβαρά ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο».

Update 12.26
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Δεν έχουμε πληροφορίες πως ο Schumacher προσπάθησε να βοηθήσει κάποιο άλλο άτομο. Δεν δείχνει κάτι τέτοιο το βίντεο».

Update 12.25
Υπάρχουν ερωτήσεις στις οποίες ο Γάλλος δηλώνει πως δεν μπορεί να απαντήσει ακόμα.

Update 12.23
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Το βίντεο έχει διάρκεια δύο λεπτών. Βλέπουμε μόνο το οπτικό πεδίο του Schumacher. Είναι περιορισμένο λοιπόν το υλικό».

Update 12.20
Ο Quinci δεν απάντησε αν ο Schumacher είναι υπεύθυνος επειδή έκανε σκι εκτός πίστας: «Δεν θέλω να απαντήσω αυτή τη στιγμή σε αυτή την ερώτηση».

Update 12.18
Ερευνητής: «Σε λίγες ημέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε ο Schumacher. Πάντως τα πέδιλα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν προκάλεσαν το ατύχημα – ήταν ουσιαστικά καινούργια. Η πτώση του οφείλεται στη σύγκρουση με το βράχο».

Update 12.16
Έως τώρα οι αρχές λίγο-πολύ επιβεβαιώνουν όσα ξέραμε για τις συνθήκες του ατυχήματος, διαψεύδουν όμως την ύπαρξη ερασιτεχνικού βίντεο.

Update 12.14
Ερευνητής: «Ακόμα δεν μπορούμε να καθορίσουμε την ακριβή ταχύτητα. Ήταν όμως η ταχύτητα που συνήθως έχει ένας καλός σκιέρ, όπως αυτός, σε δύσκολο τερέν. Προσπαθούσε να επιβραδύνει τη στιγμή του ατυχήματος».

Update 12.13
Δημοσιογράφος: Ξέρετε την ταχύτητα που είχε; Γνώριζε πως ήταν εκτός πίστας;
Quincy: Είναι δύσκολο να σας πω την ακριβή του ταχύτητα. Ίσως οι ερευνητές να μπορούν να πουν κάτι περισσότερο.

Update 12.11
Αρχίζει η διαδικασία των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους

Update 12.11
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Ο Schumacher ήταν πολύ καλός σκιέρ αλλά ένα από τα πέδιλα του χτύπησε σε βράχο, οδηγώντας τον σε πτώση. Χτύπησε το κεφάλι του σε άλλο βράχο, που ήταν οκτώ μέτρα μακριά από την πίστα. Η θέση του όταν έπεσε, ήταν εννέα μέτρα μακριά από την πίστα. Εξετάσαμε το υλικό της κάμερας, που είναι ξεκάθαρο και μας έδωσε πολλές πληροφορίες, επιβεβαιώνοντας όσα είχαμε ήδη συμπεράνει. Το χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε αναπαράσταση του ατυχήματος ώστε να ξέρουμε ακριβώς πως έγινε το ατύχημα».

Update 12.10
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Θέλω να διευκρινίσω επίσης πως κάναμε ότι θα κάναμε για οποιονδήποτε τραυματία. Ακολουθήσαμε τις ίδιες διαδικασίες, τις ίδιες μεθόδους».

Update 12.09
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Έχει ειπωθεί πως υπάρχει ερασιτεχνικό βίντεο αυτόπτη μάρτυρα. Δεν έχουμε λάβει τέτοιο βίντεο, αμφιβάλλω αν υπάρχει αυτό το πρόσωπο».

Update 12.07
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Οι έρευνες μας είναι σε εξέλιξη. Βρεθήκαμε στο χώρο του ατυχήματος, μιλήσαμε με μάρτυρες και διασώστες, κάναμε αναπαράσταση του ατυχήματος και εξετάσαμε και το υλικό από την κάμερα στο κράνος του Schumacher. Εικόνα προς εικόνα, ώστε να βρούμε με ακρίβεια ακριβώς που έπεσε, γιατί βρέθηκε εκεί και πόσο γρήγορα κινούταν».

Update 12.05
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Θα κρατήσει 30 λεπτά η ενημέρωση. Πρώτα θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα των ερευνών και μετά θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας».

Update 12.03
Patrick Quincy, δημόσιος κατήγορος: «Αποφασίσαμε να δώσουμε αυτή τη Σ/Τ για να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των ερευνών μας».

Update 12.01
Όλα έτοιμα για να αρχίσει η συνέντευξη Τύπου

Update 11.40
Πάντως όλες οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με το ατύχημα, βασισμένες πάντα στο video από τη κάμερα που ο Schumacher είχε στο κράνος του, συγκλίνουν στ’ ότι ο Γερμανός δεν κινήθηκε απερίσκεπτα. Είχε χαμηλή ταχύτητα. Αναμένουμε και την επίσημη επιβεβαίωση.

Update 11.20
Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία, από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία έχουν πάρει θέση στην εισαγγελία της Αλμπερτβίλ, περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις.

Χαρακτηριστική η φωτογραφία που δημοσίευσε o Julien Wilkens της Bild

Update 10.45
Στις 12 αναμένεται η συνέντευξη Τύπου όπου οι εισαγγελικές αρχές της Αλμπερτβιλ θα γνωστοποιήσουν το αποτέλεσμα των ερευνών τους για το ατύχημα του Schumacher.

Update 00.15
Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, οι εικόνες από την κάμερα στο κράνος του Schumacher πιστοποιούν ότι ο 45χρονος Γερμανός κινείτο με μικρή ταχύτητα τη στιγμή του ατυχήματος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα σκι του πρώην πιλότου της F1 βρήκαν σε  βράχο ο οποίος ήταν κρυμμένος από το χιόνι με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να χτυπήσει με το κεφάλι σε έναν άλλο βράχο.

————————————————-

7/1
Update 22.00
Όπως διέρρευσε, η κάμερα στο κράνος του Michael Schumacher λειτουργούσε κανονικά την ώρα του ατυχήματός του. Το υλικό αυτής επεξεργάζονται οι αρχές που υπενθυμίζουμε πως αύριο, Τετάρτη 8/1, θα δώσουν πληροφορίες για το αποτέλεσμα των ερευνών.

Update 15.03
Πολλοί tifosi της Ferrari έχουν εκφράσει μέσω διαδικτύου την επιθυμία, το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας για το 2014, να φέρει το όνομα του Schumacher. H προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν πριν από έντεκα χρόνια με την F2003-GA, που αποτελούσε φόρο τιμής στον Gianni Agnelli. Βέβαια σε αντίθεση με την τότε περίπτωση, ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι και όλοι ευελπιστούμε να παραμείνει, εν ζωή.

Update 12.19
Ανακοίνωση εξέδωσε η σύζυγος του Michael Schumacher, Corinna, ζητώντας από τα ΜΜΕ να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Αναλυτικά αυτή αναφέρει: «Παρακαλώ πολύ αφήστε μας να δώσουμε τον αγώνα μας μαζί με τον Michael. Είναι σημαντικό για εμάς να αφήσετε τους γιατρούς και το νοσοκομείο να κάνουν τη δουλειά τους. Να εμπιστεύεστε τις επίσημες ενημερώσεις τους και να φύγετε από το νοσοκομείο. Σας παρακαλώ πολύ, αφήστε την οικογένεια μας να δώσει τον αγώνα της με ησυχία».

Σημειώνεται επίσης πως αυτή θα είναι η μοναδική τοποθέτηση που θα κάνει η Corinna Schumacher.

Update 10.35
«Πηγή έμπνευσης για μένα ο Schumacher», δήλωσε μεταξύ άλλων ο οδηγός της Force India, Nico Hulkenberg. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού εδώ.

Update 09.50
H επίσημη τοποθέτηση της Sabine Kehm, εκπροσώπου του Schumacher στο ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC αναφέρει: «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η κατάσταση του Michael μπορεί να θεωρηθεί σταθερή. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει γλιτώσει τον κίνδυνο για τη ζωή του».

——————————
6/1
Update 23.55
Για «μικρή βελτίωση» της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Michael Schumacher κάνει λόγο το γερμανικό πρακτορείο SID, επικαλούμενο άτομο από το περιβάλλον του πιλότου που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το σχόλιο αναμεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Θα πρέπει να είμαστε πάντως επιφυλακτικοί, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα το νοσοκομείο είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση της υγείας του πολυπρωταθλητή της F1 «σταθερή άλλα πάντα κρίσιμη».

Update 16.50
«Παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να αρκούνται στην ενημέρωση από το ιατρικό επιτελείο και τον εκπρόσωπο της οικογένειας του ασθενούς, καθώς αυτές είναι οι μόνες αξιόπιστες πληροφορίες»
, προσθέτει η γραπτή ανακοίνωση.

Update 16.35
«Σταθερή αλλά κρίσιμη»
χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Schumacher, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και η εκπρόσωπος της οικογένειας του Γερμανού πιλότου. «Η προστασία της προσωπικής ζωής του ασθενούς επιβάλλει να μην αναφέρουμε λεπτομέρειες της θεραπείας του. Για αυτό δεν προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου ή να εκδώσουμε δελτία Τύπου μέσα στις επόμενες ημέρες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Update 13.05
Απίστευτο: τραυματίστηκε κάνοντας σκι (cross country) στην Ελβετία η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel. Υπέστη κάταγμα στη λεκάνη και θα αναγκαστεί να ακυρώσει ταξίδια και συναντήσεις για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Update 13.00
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η εισαγγελία της Άλμπερτβιλ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (8/1) σχετικά με το ατύχημα του Schumacher. Θα δοθούν λογικά διευκρινήσεις τόσο για τα πλάνα από την κάμερα στο κράνος του Γερμανού πιλότου όσο και για αυτά που καταγράφηκαν από την κάμερα του 35χρονου τουρίστα.

Update 12.20
Οι προηγούμενες δύο συνεντεύξεις Τύπου του ιατρικού επιτελείου έλαβαν χώρα στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας). Δεδομένου πως αυτή η ώρα έχει περάσει και πως στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο για το υπόλοιπο της ημέρας, όλα μαρτυρούν πως δεν έχουμε κάποια εξέλιξη στη πορεία της υγείας του Michael Schumacher. Όπως αναμενόταν λοιπόν, το χθεσινό γαλλικό δημοσίευμα φαντάζει όλο και περισσότερο, απλά μία προσπάθεια της «Le Journal du Dimanche» να αυξήσει τη κυκλοφορία της.

Όπως έχουμε τονίσει, επειδή υπάρξει συνεχής διαστρέβλωση της κατάστασης καθώς με αρωγό τα social media, κάθε φήμη αντιμετωπίζεται αδικαιολόγητα ως είδηση, δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη καμία ενημέρωση αν αυτή δεν έρθει από τους γιατρούς ή την εκπρόσωπο της οικογένειας Schumacher Sabine Kehm.

Update 11.50
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και επί χρόνια συνεργάτης του Schumacher στη Ferrari, Jean Todt, έχει φύγει πλέον από τη Γκρενόμπλ και έχει επιστρέψει στο Παρίσι. Πρέπει να σημειώσουμε πως όταν τραυματίστηκε ο Γερμανός, ο Todt διέκοψε εσπευσμένα τις διακοπές του στο Μπαλί ώστε να βρεθεί κοντά στην οικογένεια του φίλου του.

————————————————–

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η γαλλική εφημερίδα «Le Journal du Dimanche», η τελευταία αξονική στην οποία υποβλήθηκε το Σάββατο (4/1) ο Schumacher, δεν ήταν καλή, επαναφέροντας την αυξημένη ανησυχία στο ιατρικό επιτελείο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Βέβαια, όπως μας δίδαξε το παράδειγμα με τις δηλώσεις του βετεράνου οδηγού Philippe Streiff που έφεραν κύμα αισιοδοξίας, μόνο για να διαψευστούν κατηγορηματικά τόσο από τη μάνατζερ του Schumacher, όσο κι από τον ίδιο τον Streiff, δεν θα πρέπει να θεωρούμε ως δεδομένη κάθε φημολογία – παρά μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις. Όπως έχει γνωστοποιηθεί, δεν θα υπάρξει νέα ενημέρωση από το ιατρικό επιτελείο ή τη Sabine Kehm, παρά μόνο εφόσον υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Ίσως νωρίτερα να προκύψουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα της Αλμπερτβίλ, Patrick Quincy. Στα χέρια των αρχών βρίσκεται βίντεο από τη κάμερα που ο Schumacher είχε στο κράνος του και η οικογένεια του παρέδωσε οικειοθελώς. Φέρεται όμως να υπάρχει και δεύτερο βίντεο, από τουρίστα που βιντεοσκοπούσε τη φίλη του και πίσω της εκτυλίχθηκε η τραγική ιστορία που μας έχει καθηλώσει εδώ και εννέα ημέρες. Σύμφωνα με δηλώσεις του εν λόγω ατόμου στo περιοδικό Spiegel, ο Schumacher δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 20 km/h, πράγμα που επιβεβαιώνει και την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της οικογένειας του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 29/1 όταν ο Michael Schumacher έκανε σκι με φίλους και τον 14χρονο γιο του, Mick, στο τουριστικό θέρετρο Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις. Λίγο πριν τις 11 το πρωί, ο Γερμανός βρέθηκε εκτός πίστας, όπως έχει διαρρεύσει, για να βοηθήσει τη κόρη ενός φίλου του που είχε πέσει. Στη συνέχεια, βρέθηκε σε σημείο με μαλακό χιόνι, έπεσε πάνω σε καλυμμένο με χιόνι βράχο και έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι σε άλλο βράχο.

Από τη σφοδρή σύγκρουση, το κράνος του έσπασε στα δύο. Όπως όμως έχουν τονίσει οι γιατροί, χωρίς αυτό, δεν θα είχε καν τη δυνατότητα να δώσει τον αγώνα που δίνει σήμερα. Στο πολύ καλά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, η βοήθεια κατέφθασε άμεσα, ενώ το ίδιο γρήγορα πραγματοποιήθηκε και η διακομιδή του με ελικόπτερο αρχικά στο νοσοκομείο της Μουτιέ κι εν συνεχεία σε εκείνο της Γκρενόμπλ.

Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιου είδους ατυχήματα, ο Γερμανός αρχικά ήταν σε θέση να καθησυχάσει τους γύρω του ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, η κατάσταση του χειροτέρευε. Αυτό οφειλόταν στην εγκεφαλική αιμορραγία που είχε ως αποτέλεσμα τη διαρκώς αυξανόμενη πίεση στον εγκέφαλό του. Επιβεβλημένη η καταστολή σε τέτοιες περιπτώσεις, καταστολή στην οποία ο Schumacher παραμένει έως τώρα.

Λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ ο Schumacher υποβλήθηκε σε πρώτη επέμβαση ενώ το βράδυ της Δευτέρας 30/12, τα θετικά αποτελέσματα των αξονικών επέτρεψαν στους γιατρούς να προχωρήσουν και σε δεύτερη επέμβαση, αφαιρώντας ένα ακόμα αιμάτωμα. Και τα νέα για την πορεία της υγείας του Schumacher έχουν ουσιαστικά σταματήσει εκεί: στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ιατρικό επιτελείο την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Με την επίσημη ενημέρωση να λέει πως έχει σταθεροποιηθεί αλλά παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή (η σύζυγος Corinna, ο 14χρονος γιος Mick, η 16χρονη κόρη Gina Maria, ο αδερφός Ralf και ο πατέρας Rolf) βρίσκονται στο πλευρό του – δεν είναι όμως οι μόνοι. Εκατοντάδες τα μηνύματα συμπαράστασης από συναθλητές του Schumi, φίλους αλλά και πάλαι ποτέ μεγάλους αντιπάλους. Από προσωπικότητες του αθλητικού αλλά και του πολιτικού κόσμου και φυσικά, από τους ανώνυμους θαυμαστές του.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις συμπαράστασης ξεχώρισε η σιωπηλή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν τα fan clubs της Ferrari, έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Όλες αυτές τις ημέρες, έχουμε παρακολουθήσει με σεβασμό τη μεγάλη μάχη του Schumacher λεπτό προς λεπτό, παρέχοντας σας πλήρη ενημέρωση τόσο γύρω από τα τεκταινόμενα όσο και αναπαράγοντας τα σημαντικότερα μηνύματα συμπαράστασης. Με φωτογραφίες, βίντεο και αναλύσεις γύρω από το συμβάν.

Ακολουθήστε τα link για τη live κάλυψη της ημέρας του ατυχήματος, των πολύ σημαντικών τριών ημερών που ακολούθησαν και περιελάμβαναν τις δύο επεμβάσεις αλλά και όλες τις εξελίξεις από τη Πέμπτη 2/1 μέχρι και χθες, Κυριακή 5/1.

Μπορείτε ακόμα να διαβάσετε τις στιγμές της καριέρας του Schumacher που ξεχωρίζει ο Τ. Πουρναράκης αλλά και το blog του σχετικά με το… πεπρωμένο πρωταθλητών όπως αυτός.

Από τις δημόσιες τοποθετήσεις συναθλητών του Schumi, ξεχωρίζουμε αυτές των Mika Hakkinen και Jarno Trulli. Δεν ήταν όμως οι μόνες. Διαβάστε κι άλλες εδώ.