Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παραμένει το Spa-Francorchamps μέχρι και το 2025

Ελλάδα 15:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παραμένει το Spa-Francorchamps μέχρι και το 2025

FORMULA 1

Παραμένει το Spa-Francorchamps μέχρι και το 2025

FORMULA 1

Το θρυλικό σιρκουί του Spa-Francorchamps θα παραμείνει στο καλεντάρι μέχρι τουλάχιστον και το 2025 έπειτα από μονοετή επέκταση της συμφωνίας του με την F1.

Advertisement
Advertisement

Κλυδωνίζεται αλλά δεν βυθίζεται. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την παρουσία του βελγικού GP στο πρόγραμμα της F1 τα τελευταία χρόνια.

Βλέπετε, λόγω της αυξημένης ζήτησης για διοργάνωση αγώνων από χώρες-καλοπληρωτές, αλλά και έπειτα από το φιάσκο του 2021, η παραμονή του αγώνα στο πρόγραμμα μόνο βέβαιη δεν ήταν. Πολλοί, μάλιστα, θεωρούσαν ότι ο αγώνας του 2022 θα ήταν και ο τελευταίος για αρκετά χρόνια στο Βέλγιο. Εντούτοις οι διοργανωτές του GP κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή για το εγγύς μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Από τη μία οι σημαντικές αναβαθμίσεις που έγιναν στην πίστα πρόσφατα άλλαξαν την άποψη της F1 για το κατά πόσον ήταν ξεπερασμένο το Spa. Επιπλέον, η παρουσία του Μαξ Φερστάπεν εξασφαλίζει πολύ μεγάλη προσέλευση θεατών κάθε χρόνο τόσο από το Βέλγιο όσο και από την Ολλανδία.

Έτσι η F1 ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα παραμείνει στο πρόγραμμα τουλάχιστον μέχρι και το 2025. «Το Spa είναι ταυτόσημο με την F1. Ήταν μία από τις πίστες του πρώτου μας πρωταθλήματος και το αγαπούν τόσο οι οδηγοί όσο και οι φίλαθλοι» δήλωσε ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι.

Advertisement

«Οι διοργανωτές έχουν κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια ώστε να βελτιώσουν τις υποδομές αλλά και την εμπειρία των θεατών στην πίστα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο εκείνους όσο και την κυβέρνηση της Βαλλωνίας» συμπλήρωσε ο Ιταλός.

Το βελγικό GP μετακινήθηκε φέτος από την παραδοσιακή θέση του στο πρόγραμμα. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ο αγώνας διεξήχθη πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, στα τέλη Ιουλίου. Το ίδιο θα συμβεί και το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκλεστοουν: Ένοχος για απάτη και απόκρυψη τεράστιου ποσού
Πέρεζ: Τελειώνει από την Red Bull;
Alpine: Καμία συμφωνία με Andretti!