Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ονειρεύεται GP στους δρόμους του Λονδίνου ο Wolff

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ονειρεύεται GP στους δρόμους του Λονδίνου ο Wolff

FORMULA 1

Ονειρεύεται GP στους δρόμους του Λονδίνου ο Wolff

FORMULA 1

Με το καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1 ολοένα και να διευρύνεται, ακόμα και εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, η συζήτηση σχετικά με νέα πεδία μάχης είναι διαρκής.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει όμως μία ιδέα που κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια και που την επανέφερε στο τραπέζι με δηλώσεις του ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff.

Αυτή δεν είναι άλλη από ένα σιρκουί πόλης που θα στηθεί στην καρδιά του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας εμβληματικά σημεία της πόλης.

Κι αν για πολλούς αυτό θα προϋπόθετε τη «θυσία» του Silverstone, ο Αυστριακός θεωρεί πως οι δύο αγώνες μπορούν να συνυπάρξουν.

Advertisement
Advertisement

«Μου αρέσει που έχουμε Grand Prix στο Silverstone, άλλωστε ο κόσμος το αγαπά και είναι ένα από τα παραδοσιακά σιρκουί στη Formula 1. Όπως το να έχουμε έναν αγώνα στους δρόμους του Λονδίνου, θα υπερκάλυπτε τα πάντα και ελπίζω ο Δήμαρχος αλλά και ο Πρωθυπουργός Κος Boris Johnson, να το κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες», είπε ο Wolff στη Standard Sport.

Πρέπει να σημειωθεί πως το πρώτο βήμα έγινε μέσω της Formula E, αν και τα ePrix του πρωταθλήματος με τα ηλεκτρικά μονοθέσια επισκέφτηκαν το Battersea Park και όχι το κέντρο της πόλης.

_FE-london15-race-a1000x600

To Battersea Park ήταν στο καλεντάρι της παρθενικής σεζόν της Formula E

Advertisement

Πάντως, ο Sadiq Khan, ο Δήμαρχος του Λονδίνου που μάλιστα επανεκλέχθηκε πρόσφατα, έχει ταχθεί υπέρ της ιδέας, παρά τα εύλογα εμπόδια. Ποτέ μη λες ποτέ λοιπόν…

Διαβάστε επίσης:
Το λάθος του Bottas στο καταστροφικό pit stop στο Μονακό (vid)
Το ατύχημα του Schumacher κόστισε… μισό εκατομμύριο δολάρια (vid)
«Έφυγε» ο πρώην πρόεδρος της FIA, Max Mosley

Advertisement