Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το λάθος του Bottas στο καταστροφικό pit stop στο Μονακό (vid)

Ελλάδα 21:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το λάθος του Bottas στο καταστροφικό pit stop στο Μονακό (vid)

FORMULA 1

Το λάθος του Bottas στο καταστροφικό pit stop στο Μονακό (vid)

FORMULA 1

Μπορεί όλη η προσοχή και όλη η… συμπόνια μετά το Grand Prix του Μονακό να κατευθύνθηκε στον Charles Leclerc και τη Ferrari, όμως υπήρχε κι ένας ακόμα μεγάλος άτυχος – ο Valtteri Bottas.

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός μπήκε για αλλαγή ελαστικών στον γύρο 31 του πέμπτου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και δεν βγήκε ποτέ από το pit lane! Βλέπετε η αλλαγή του εμπρός δεξιά ελαστικού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μιας και το μπουλόνι «φαγώθηκε», με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει η αλλαγή.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε τη λύση που χρησιμοποιεί η Mercedes-AMG Petronas και δεν έχει σχέση με τα μπουλόνια που ξέρουμε από τους συμβατικούς τροχούς. Υπάρχει ένα, ενιαίο μπουλόνι, με σχήμα τρούλου, με δύο κάθετες προεκτάσεις. Σε αυτές «κουμπώνει» το αερόκλειδο για γίνεται η διαδικασία αποδέσμευσης και τοποθέτησης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι προεκτάσεις «φαγώθηκαν», όσο και να γύριζε το αερόκλειδο δεν μπορούσε να γίνει κάτι και ο Bottas εγκατέλειψε από τη δεύτερη θέση, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.

Advertisement

Ωστόσο, όπως τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, ο Φινλανδός είχε και το δικό του, μικρό μερίδιο ευθύνσης: «Ο Valtteri σταμάτησε λίγο πιο μπροστά από το σημείο που έπρεπε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο μηχανικός με το αερόκλειδο να επιχειρήσει έχοντας μικρή γωνία σε σχέση με το μπουλόνι. Πράγμα που οδήγησε σε ότι συνέβη».

Μάλιστα ο Αυστριακός έδωσε στο AMuS και περαιτέρω διευκρινήσεις: «Ο συγκεκριμένος μηχανικός είναι ένας από τους καλύτερούς μας, ένας από τους πιο γυμνασμένους και πιο γρήγορους. Θα πρέπει να επανεξετάσουμε το σχεδιασμό του μπουλονιού, τα υλικά που χρησιμοποιούμε, διότι όπως αποδείχθηκε, αν υπάρξει αστοχία, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ήταν λοιπόν πολλοί οι παράγοντες. Δεν ήταν λάθος ενός, ήταν ομαδικό λάθος. Μέρες σαν και αυτή, είναι οι μέρες που μαθαίνεις, αν κι αυτό δεν σημαίνει πως δεν νιώθεις απαίσια. Χάσαμε βαθμούς αλλά είναι ένας μαραθώνιος, οι ισορροπίες θα αλλάξουν πολλές φορές και θα δούμε στο τέλος, στο Abu Dhabi, ποιος θα είναι μπροστά».

Advertisement

Αυτή ήταν η δεύτερη εγκατάλειψη του Bottas σε πέντε αγώνες, μετά τη σύγκρουσή του με τη Williams στου George Russell στο Grand Prix της Imola. Ο 31χρονος έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με 47 πόντους στο ενεργητικό του.

bottas-bahrain21-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το ατύχημα του Schumacher κόστισε… μισό εκατομμύριο δολάρια (vid)
«Έφυγε» ο πρώην πρόεδρος της FIA, Max Mosley
F1 GP Μονακό: Πρίγκιπας Verstappen!

Advertisement