Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μετρημένες οι μέρες του Rosberg στη Mercedes;

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετρημένες οι μέρες του Rosberg στη Mercedes;

FORMULA 1

Μετρημένες οι μέρες του Rosberg στη Mercedes;

FORMULA 1

Πρόσφατα ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, προκάλεσε αίσθηση δηλώνοντας πως μέσα στο 2016 το μέλλον των οδηγών του στην ομάδα θα κριθεί βάσει… συμπεριφοράς (κι όχι απόδοσης).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Παρότι φέτος οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg δεν είχαν εκρήξεις ανάλογες του 2014 στη συμβίωσή τους στην ομάδα με έδρα στο Μπράκλεϊ, δεν έλειψαν οι κόντρες. Με δεδομένο πως τα τέως φιλαράκια είναι πλέον δύο ξένοι κάτω από την ίδια στέγη, στη Mercedes προσπαθούν να πάρουν τα μέτρα τους ενόψει 2016.

Μόνο που τελικά, το… καμπανάκι φαίνεται πως χτυπάει για τον Nico Rosberg, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται την προσεχή σεζόν και θα ανανεωθεί μόνο υπό όρους.

Advertisement
Advertisement

«Έχουμε σπουδαία σύνθεση οδηγών. Αμφότεροι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας, αυτοί την έχουν φέρει εκεί που είναι σήμερα. Είναι όμως πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για το συμβόλαιο του Nico. Θέλω να δω πως θα εξελιχθεί η σεζόν. Υπάρχουν τομείς που πρέπει να είμαστε βελτιωμένοι, ως ομάδα. Ας δούμε τι θα γίνει εκεί πρώτα», είπε ο Wolff στο βρετανικό Autosport.

Wolff-mal15-serious640

«Υπήρξαν στιγμές πολύ έντονου ανταγωνισμού μεταξύ τους. Είναι κατανοητό γιατί μάχονται με ένα μονοθέσιο που τους εξασφάλιζε πως τον τίτλο θα τον πάρει ο ένας εκ των δύο. Έτσι αυτός που βρίσκεται στο άλλο μονοθέσιο δεν μπορεί να είναι φίλος σου. Όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Έχουμε δει στο παρελθόν ομάδες όπου ο υπερβολικός εσωτερικός ανταγωνισμός τους έκανε κακό».

Advertisement

Πάντως ο Hamilton υπέγραψε τον περασμένο Μάιο συμβόλαιο έως και το 2018 με τη Mercedes. Αν και ακόμα κι αν δεν το είχε κάνει, ότι πρέπει να αλλάξεις κάτι, η λογική λέει πως αντί να απομακρύνεις τον δύο συνεχόμενες χρονιές παγκόσμιο πρωταθλητή, θα απομακρύνεις τον δύο συνεχόμενες χρονιές ηττημένο.

silver15-ham-leads-rosb640

Advertisement

Αλλά όπως είπε και ο Wolff, ας περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η αγωνιστική σεζόν του 2016. Μπορεί ο Rosberg να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να «πείσει» με τις εμφανίσεις του πως πρέπει να έχει νέο συμβόλαιο – ανεξαρτήτως της σχέσης του με τον Hamilton.