Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Max Verstappen: Ο 7ος δισεκατομμυριούχος αθλητής

Ελλάδα 22:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Max Verstappen: Ο 7ος δισεκατομμυριούχος αθλητής

FORMULA 1

Max Verstappen: Ο 7ος δισεκατομμυριούχος αθλητής

FORMULA 1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Max Verstappen ξεκινά την πρώτη του σεζόν στην κορυφή του αθλήματος, με ένα νέο συμβόλαιο μέχρι το 2028 αξίας 45 εκατ.ευρώ  (45.260.000) ετησίως για τον Ολλανδό.

Advertisement
Advertisement

Ο 24χρονος μπορεί να γίνει ο έβδομος εν ενεργεία δισεκατομμυριούχος αθλητής.

Με την προοπτική να κερδίζει λίγο πάνω από 1.800.000 ευρώ σε κάθε αγώνα, ο Ιπτάμενος Ολλανδός αναμένεται να γίνει ένας από τους αθλητές με τα υψηλότερα κέρδη σε όλο τον κόσμο.

Λαμβάνοντας υπόψη την νεαρή ηλικία του Verstappen (με γνώμονα ότι ο Lewis Hamilton εξακολουθεί να είναι δυνατός στα 37 χρόνια του) ο οδηγός της Red Bull μπορεί να έχει άλλα 10 χρόνια στην κορυφή της F1. Αν συμβεί αυτό, υπολογίζεται ότι ο Verstappen μπορεί να μπει σε μια ελίτ ομάδα αθλητών που έχουν κερδίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κέρδη ενώ είναι ακόμη ενεργοί.

Ποιοι είναι αυτοί;

Advertisement
Advertisement

Μέχρι σήμερα, μόνο έξι άνδρες αθλητές περιλαμβάνονται στην λίγκα του 1 δις δολαρίων και είναι οι: Tiger Woods, Roger Federer, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo Floyd Mayweather Jr και LeBron James.

Roger Federer

Μπορεί να μην φαίνεται όμως ο Roger Federer έχει το δικό του αθλητικό brand. To «RF» έχει γίνει από μόνο του ένα franchise δισεκατομμυρίων ευρώ.

Tiger Woods

Advertisement

Το μέλλον του Woods στο γκολφ είναι αμφίβολο. Όμως παρά τους μακροχρόνιους τραυματισμούς και της συνεχιζόμενης ανάρρωσής του (μετά το περσινό τροχαίο ατύχημα) η καριέρα του είναι γεμάτη διακρίσεις και φυσικά πλούτη που τις ακολουθούν. Ο 46χρονος κέρδισε περίπου 54.300.000 ευρώ από συμφωνίες χορηγίας, με τις Rolex, TaylorMade και Nike να του αποφέρουν μεγάλα κέρδη.

Floyd Mayweather Jr

Advertisement

Αν το χρήμα είχε μορφή ανθρώπου θα ήταν ο Floyd Mayweather Jr. Ο Μr Money έχει σπάσει πολλά ρεκόρ εισιτηρίων στις καλωδιακές τηλεοπτικές πλατφόρμες PayPerView, που του φέρνουν πολλά χρήματα. Προσθέστε τους πολλούς παγκόσμιους τίτλους που έχει κερδίσει και τις συνεργασίες με μάρκες ρούχων και αθλητικών ειδών και θα υπολογίσετε τεράστια ποσά.

Ο Lionel Messi και ο Cristiano Ronaldo δεν χρειάζονται συστάσεις. Ίσως είναι οι μόνοι που κατάφεραν να πληρώνονται ακόμη και όταν… ξεκουράζονται.

LeBron James

Advertisement

Στην τελευταία θέση της ελίτ (τυχαία), είναι ο θρύλος του ΝΒΑ LeBron James, ο οποίος αγγίζει σιγά -σιγά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Το πέτυχε ως ο μοναδικός άνδρας στην ιστορία του μπάσκετ που κέρδισε το MVP με τρεις διαφορετικές ομάδες. Ο 37χρονος παίχτης από το Οχάιο έχει μετοχές από το χαρτοφυλάκιο της AT&T (εταιρία τηλεφωνίας στις ΗΠΑ) και του Walmart (πολυκαταστήματα στις ΗΠΑ).

Max Vestappen

Ο Verstappen έχει ακόμη δρόμο να διανύσει για να πλησιάσει αυτή τη συγκεκριμένη λέσχη αθλητικών, αλλά με τους αριθμούς που έχει η νέα του συμφωνία, ο Ολλανδός μπορεί να μην χρειαστεί να περιμένει πολύ για να αποκτήσει τη δική του πολύ αποκλειστική κάρτα μέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Max Verstappen εναντίον μοτοσυκλέτας Speedway (+video)|
Max Verstappen: Ανανέωση με συμβόλαιο μαμούθ!
Η Red Bull «κλείδωσε» τον Verstappen μέχρι το 2028