Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ματαιώνεται το Grand Prix της Σιγκαπούρης

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ματαιώνεται το Grand Prix της Σιγκαπούρης

FORMULA 1

Ματαιώνεται το Grand Prix της Σιγκαπούρης

FORMULA 1

Ένα ακόμα «θύμα» της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19 και των ταξιδιωτικών περιορισμών που αυτή επιβάλλει, είναι το Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας της Marina Bay ήταν προγραμματισμένος για τις 3 Οκτωβρίου και αποτελούσε τη δέκατη-έκτη εκ των 23 στάσεων στον φετινό μαραθώνιο της Formula 1. Ήταν μάλιστα η δεύτερη πράξη ενός απαιτητικού triple-header, με τον αγώνα στο Sochi της Ρωσίας να είναι προγραμματισμένος μία εβδομάδα νωρίτερα και εκείνον στη Suzuka της Ιαπωνίας μία εβδομάδα μετά.

Ακόμα δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση από τη Formula 1 κι αυτό διότι η Liberty Media αναζητά εναλλακτικές – είναι άλλωστε πάγια πλέον η τακτική της, κάθε ανακοίνωση προβλήματος να συνοδεύεται από τη… λύση.

Advertisement
Advertisement

Ποια μπορεί να είναι αυτή; Σύμφωνα με το motorsport.com είναι πιθανό να έχουμε διπλό αγώνα στο Circuit of the Americas, στο Austin των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με τον αγώνα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου να μεταφέρεται στη θέση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Όπως καταλαβαίνετε, η αναδόμηση του προγράμματος είναι δύσκολη άσκηση, ειδικά όταν πρέπει να υπάρξει αντικατάσταση από αγώνα σε διαφορετική γωνιά του πλανήτη.

Advertisement

Όλα αυτά ενώ έχουν ήδη ματαιωθεί από νωρίς ο αγώνας της Κίνας και πρόσφατα αυτός του Καναδά και εκείνος της Τουρκίας. Η γειτονική χώρα παραμένει στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα της Μεγάλης Βρετανίας, εκεί που έχουν την έδρα τους οι περισσότερες ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τη Βραζιλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αναμένεται να υποδεχθούν την F1 στις 7 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Η κατάσταση είναι λοιπόν ρευστή αλλά η F1 έχει αποδείξει πως μπορεί να βρει λύσεις και είναι ξεκάθαρο πως στόχος είναι να μη μειωθεί ο αριθμός των αγώνων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
«Σκαφάτο» F1 Vlog για το GP Μονακό (video)
Θέλει να γίνει ηθοποιός ο Hamilton
O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές