Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μάρκο: Τελευταία χρονιά του στην Red Bull το 2024;

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάρκο: Τελευταία χρονιά του στην Red Bull το 2024;

FORMULA 1

Μάρκο: Τελευταία χρονιά του στην Red Bull το 2024;

FORMULA 1

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει την παρουσία -και τα αιχμηρά σχόλια- του Χέλμουτ Μάρκο στο στρατόπεδο της Red Bull. Ίσως, όμως, από το 2025 αυτό αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Το τρέχον συμβόλαιο του Αυστριακού με τους πρωταθλητές λήγει στο τέλος του 2024. Και ο ίδιος ο Μάρκο αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο formu1a.uno ο τεχνικός συνεργάτης και επικεφαλής του προγράμματος οδηγών της Red Bull θα ξεκινήσει συζητήσεις με την διοίκηση του οργανισμού την επόμενη εβδομάδα. Έπειτα από τον θάνατο του Ντίτριχ Μάτεσιτς πέρσι πολλά έχουν αλλάξει στην Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ αυτών και η διάρθρωση της διοικητικής ιεραρχίας. Ο Όλιβερ Μίντσλαφ είναι ένας από τους τρεις CEO που έχουν αναλάβει την διοίκηση της εταιρείας σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι επίσης και ο υπεύθυνος για την Red Bull Racing.

Είναι γνωστή η επιθυμία του Μίντσλαφ για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Red Bull F1. Και ίσως η έκβαση των διαπραγματεύσεων με τον Μάρκο αποτελέσει μία σημαντική έκβαση για την κατεύθυνση προς την οποίαν θα κινηθούν οι πρωταθλητές.

Advertisement

Ο 80χρονος Μάρκο, πάντως, δεν δείχνει να αγχώνεται ιδιαίτερα. «Υπάρχουν πολλές μεταβλητές και τα πάντα είναι ανοιχτά. Όπως και το τι θα κάνω στη συνέχεια» δήλωσε ο Αυστριακός. «Το συμβόλαιό μου λήγει το 2024. Πλέον υπάρχει ένας διευρυμένος κύκλος ανθρώπων που λαμβάνει αποφάσεις. Τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Θα πρέπει, όμως, όλο το πακέτο να είναι ταιριαστό» συμπλήρωσε.

Advertisement

Ο Μάρκο πιστώνεται την ανάδειξη ταλέντων κατά τη διάρκεια της θητείας του όπως ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Μαξ Φερστάπεν. Ωστόσο πολλοί των κατηγορούν ότι έχει «κάψει» τις καριέρες πολλών άλλων οδηγών. Οι Κβίατ και Ντε Βρις είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Πόσο γρήγορα κάνει ένα pit-stop σε απόλυτο σκοτάδι; (+video)
Αντρέα Στέλα: Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι οδηγοί στην F1!
Τομπάζης: Απροειδοποίητοι οι έλεγχοι στα εργοστάσια