Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Liberty: Καινοτομία ή «πατάτα» το GP στο Βέγκας;

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Liberty: Καινοτομία ή «πατάτα» το GP στο Βέγκας;

FORMULA 1

Liberty: Καινοτομία ή «πατάτα» το GP στο Βέγκας;

FORMULA 1

Η F1 έχει στηρίξει πολλά φέτος επάνω στο Grand Prix του Βέγκας. Ωστόσο πριν ακόμη αρχίσει το… πανηγύρι υπάρχουν αντιδράσεις.

Advertisement
Advertisement

Καταρχάς υπάρχουν οι παραδοσιακοί φίλοι του σπορ οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι έναν αγώνα του οποίου οι λόγοι διεξαγωγής είναι απροκάλυπτα εμπορικοί.

Σίγουρα αυτή ήταν πάντα μία παράμετρος που επηρέαζε κάθε χρονιά την επιλογή των γύρων του πρωταθλήματος. Ωστόσο με το Βέγκας οι άνθρωποι της F1 το… τερμάτισαν. Το όλο σκηνικό μοιάζει τελείως επιτηδευμένο ενώ ακούγεται ότι λόγω της χαμηλής αναμενόμενης προσέλευσης θεατών, θα προσληφθούν ακόμη και ηθοποιοί (!) σε ρόλους θεατών.

Advertisement
Advertisement

Για ένα σπορ το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το λες και κατάντια. Επιπλέον υπάρχει και το θέμα των χαμηλών θερμοκρασιών καθώς οι της F1 δεν υπολόγισαν ότι μήνα Νοέμβριο στην έρημο κάνει κρύο το βράδυ! Ουδέν σχόλιο επ’ αυτού.

Ακόμη και ο Μαξ Φερστάπεν δεν μάσησε τα λόγια του μετά από τη νίκη του στην Βραζιλία. «Πηγαίνουμε εκεί πιο πολύ για το σόου παρά για τον αγώνα. Αυτό συμπεραίνω κοιτώντας την χάραξη της πίστας. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Απλώς θα πάω εκεί, θα κάνω τη δουλειά μου και θα φύγω» σχολίασε ο Ολλανδός.

Συγγνώμη της Liberty

Advertisement

Όμως δεν είναι μόνο οι αφοσιωμένοι φίλοι του σπορ που δυσανασχετούν με τον επερχόμενο αγώνα. Παρόμοια είναι η αντίδραση και πολλών κατοίκων του Βέγκας. Λόγω των εκτεταμένων εργασιών για την πίστα, τις κερκίδες και το paddock η καθημερινότητα των ντόπιων έχει διαταραχθεί.

Advertisement

Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες ώστε ο πρόεδρος της Liberty Media, ιδιοκτήτριας της F1, Γκρεγκ Μάφεϊ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Θα ήθελα να απολογηθώ στους κατοίκους του Βέγκας και να τους ευχαριστήσω για την ανοχή τους» δήλωσε στο Fox5 o Μάφεϊ.

«Ο αγώνας θα φέρει στην περιοχή περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Οπότε δεν είναι όλα αρνητικά. Πιστεύω ότι κάθε επόμενη χρονιά οι προετοιμασίες θα είναι πιο γρήγορες και δεν θα διαταράσσουν την καθημερινότητα των πολιτών» συμπλήρωσε ο Αμερικανός.

Advertisement

Το ποσό που αναφέρει ο Μάφεϊ, βέβαια, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αστρονομικές τιμές που χρέωναν οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης αλλά και η ίδια η F1 για ένα εισιτήριο αγώνα. Ωστόσο η χαμηλή ζήτηση έχει ρίξει τις τιμές κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι «εορτασμοί» στο Βέγκας θα αρχίσουν την Τετάρτη με την τελετή έναρξης του τριημέρου. Κατά τη διάρκεια αυτού θα υπάρχουν πολλές συναυλίες και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα που θα πλαισιώσουν τον αγώνα. Μένει να φανεί το εάν ο αγώνας που θα παρακολουθήσουμε το πρωί της Κυριακής θα δικαιολογεί όλα τα παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Με επετειακό livery στο Βέγκας!
Cadillac: Μόνο με την Andretti στην F1
Πως είναι να είσαι 8 χρόνια μηχανικός αγώνα του Φερστάπεν (+video)