Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εκθειάζει Schumi, κατακεραυνώνει Vettel o Irvine

Ελλάδα 0:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκθειάζει Schumi, κατακεραυνώνει Vettel o Irvine

FORMULA 1

Εκθειάζει Schumi, κατακεραυνώνει Vettel o Irvine

FORMULA 1

Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, προκαλεί «σεισμό» με όσα χωρίς δεύτερη σκέψη μοιράζεται με όποιον κρατά το μικρόφωνο. Ο λόγος φυσικά για τον Eddie Irvine που έδωσε μία συνέντευξη στο Motorsport-Total.com που θα συζητηθεί! Βασικά αντικείμενα αυτής, είναι δύο Γερμανοί: ο Sebastian Vettel και ο Michael Schumacher!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Ειδικά έναντι του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, η επίθεση είναι πολύ έντονη και εύλογα γεννά απορίες. Διαβάστε για να καταλάβετε τι εννοούμε: «Ο Vettel είναι ένα κακομαθημένο παλιόπαιδο. Ήταν ήδη ναρκισσιστής όταν ήρθε στη Formula 1 αλλά ο θαυμασμός από τους γύρω του προκάλεσε την άνθιση της αλαζονείας του. Συνήθως κάπως έτσι συμπεριφερόμαστε εμείς οι οδηγοί. Έτσι ήμουν κι εγώ, έτσι είναι ο Lewis (Hamilton), έτσι είναι και ο Fernando (Alonso). Όμως δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με τον Michael. Δεν είναι ούτε στο ελάχιστο όσο καλός ήταν ο Schumacher. Ο Vettel είναι καλός οδηγός, όμως ο Schumacher ήταν σε άλλο επίπεδο».

Βέβαια… τότε δεν τα έλεγε αυτά για τον Michael. Τώρα πια, ο βετεράνος των 184 Grand Prix στάζει μέλι για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Advertisement
Advertisement

«Μετά από έναν κακό αγώνα, έπιανε δουλειά παρέα με τον Jean Todt (σ.σ. τότε ο πρόεδρος της FIA ήταν επικεφαλής της Scuderia) προσπαθώντας να βρουν το γιατί. Ο Michael έκανε πράγματα με το μονοθέσιο που ποτέ κανένας δεν έχει καταφέρει να μιμηθεί. Ούτε ένας ξεχωριστός οδηγός όπως ο Mika Hakkinen. Εκείνη την εποχή ο Michael επικρατούσε εύκολα, τουλάχιστον μέχρι την εμφάνιση ενός νεαρού λύκου με το όνομα Alonso», είπε ο 51χρονος πια Ιρλανδός.

1998frenchGP640short

Όσο για τους οδηγούς του σήμερα, ποιον θεωρεί καλύτερο ο Irvine; Πιθανότατα όχι τον Vettel…

«Σήμερα, οι
Vettel, Alonso, Hamilton, έχουν παρόμοιες αρετές. Θα διάλεγα τον Hamilton ως καλύτερο επειδή αυτόν προτιμώ, είναι φίλος μου», παραδέχθηκε ο πρώην οδηγός της F1 που το 1999 έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, τον οποίο τελικά έχασε από τον Mika Hakkinen.