Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Ίμολα θυμάται τον Senna

Ελλάδα 0:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ίμολα θυμάται τον Senna

FORMULA 1

Η Ίμολα θυμάται τον Senna

FORMULA 1

Μέχρι την Κυριακή η πόλη της Ίμολα διοργανώνει το Ayrton Senna Tribute, μία σειρά εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από το θάνατο του θρυλικού Βραζιλιάνου αλλά και του Roland Ratzenberger, που έχασαν και οι δύο τη ζωή τους στο πιο «μαύρο» σαββατοκύριακο στην ιστορία της F1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Αν βρίσκεστε στη βόρεια Ιταλία αυτές τις ημέρες, περάστε από την Ίμολα. Η πόλη που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπολόνια φιλοξενεί ένα τετραήμερο εκδηλώσεων μέσα κι έξω από το περίφημο autodromo Enzo e Dino Ferrari, στο οποίο άλλαξε η πορεία της F1 εκείνη την Κυριακή 1η Μαϊου 1994.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται φωτογραφικές εκθέσεις μέσα στην πίστα, αγώνας καρτ, ποδηλατικός αγώνας 100 km, ομιλίες για την ασφάλεια και την εξέλιξη της F1, παρελάσεις ιστορικών αυτοκινήτων, επιδείξεις αγωνιστικών GT, Formula και Sport κ.α.

Advertisement
Advertisement

Στην Ίμολα θα βρίσκονται γνωστές προσωπικότητες της F1 αυτές τις ημέρες, όπως ο Cesare Fiorio, ο Gian Paolo Dallara, ο Mauro Forghieri, o Emanuele Pirro, οι Carlo Cavicchi και Ezio Zermianni (Ιταλοί σχολιαστές F1 επί σειρά ετών στη RAI) αλλά και ο παλιός τερματοφύλακας της squadra azzura Dino Zoff.

Το NewsAuto.gr και ο Πάνος Σεϊτανίδης βρίσκονται στην Ίμολα και μεταδίδουν εικόνα και πληροφορίες από όλες τις εκδηλώσεις.