Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί είναι τόσο ξεχωριστή αυτή η Lamborghini Revuelto;

Ελλάδα 21:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί είναι τόσο ξεχωριστή αυτή η Lamborghini Revuelto;

ΝΕΑ

Γιατί είναι τόσο ξεχωριστή αυτή η Lamborghini Revuelto;

ΝΕΑ

Η εκδήλωση Lamborghini Arena ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και αποδείχθηκε μία ιστορική στιγμή για πληθώρα λόγων.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Lamborghini ανακοίνωνε τον Φεβρουάριο την «Lamborghini Arena», μιλούσε για το μεγαλύτερο event στην ιστορία της μάρκας. Τελικά, αποδείχθηκε πως κάτι γνώριζε παραπάνω, με εκατοντάδες αυτοκίνητά της με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν ηχηρό παρόν στην πίστα της Ίμολα.

Όσοι παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να δουν πολύ σπάνια μοντέλα της Lamborghini, όπως η Essenza SCV12 και μία παρέλαση 500 αυτοκινήτων, η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε.

Ωστόσο, όλα τα «φώτα» έπεσαν πάνω σε μία συγκεκριμένη Lamborghini: Μία σπέσιαλ Revuelto η οποία έχει δεχθεί μικρές και ουσιαστικές αισθητικά τροποποιήσεις από το τμήμα Ad Personam της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Όπως γνωρίζουμε, η Revuelto παρουσιάστηκε πριν πάνω από έναν χρόνο ως το πρώτο plug-in υβριδικό hypercar της Lamborghini. Το κεντρομήχανο μοντέλο έχει έναν ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται αρμονικά με τρεις ηλεκτροκινητήρες και ένα 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Με συνδυαστική ισχύ στους 1.015 ίππους και 725 Nm ροπής, η Revuelto αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα και ολοκληρώνει το σπριντ των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα.

Χωρίς να έχουν μετατραπεί τα χαρακτηριστικά του κινητήριου συνόλου ή να έχει παραμορφωθεί το αμάξωμα, το τμήμα Ad Personam ανέλαβε να τροποποιήσει αισθητικά και να παρουσιάσει αυτήν την ξεχωριστή Revuelto στο event, ως φόρο τιμής στην μεγαλύτερη παρέλαση με Lamborghini που έχει γίνει ποτέ.

Advertisement

Ξεκινώντας από το εξωτερικό της, το χρώμα είναι πολύ ιδιαίτερο, καθώς διαφορετικές μεταξύ τους αποχρώσεις δημιουργούν ένα κοντράστ και σε αυτό προστίθενται μερικά μέρη από ανθρακονήματα. Το χρώμα του αμαξώματος ονομάζεται Grigio Hati και συνδυάζεται με το Verde Scandal, με το δεύτερο να παρατηρείται σε διάφορα διακριτικά σημεία του αυτοκινήτου.

Στο καπό παρατηρούνται δύο αγωνιστικές γραμμές χρώματος Nero Noctis, ενώ πίσω βλέπουμε τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Το επιβλητικό αυτό σύνολο στηρίζεται σε τέσσερις αλουμινένιους τροχούς χρώματος γυαλιστερού μαύρου σε διαστάσεις 21 (εμπρός) και 22 ιντσών (πίσω).

Advertisement

Η δουλειά του Ad Personam παρατηρείται εύκολα και στο εσωτερικό, όπου τα καθίσματα είναι απόχρωσης Nero Ade και οι ραφές Verde Scandal, ώστε καμπίνα και αμάξωμα να προσφέρουν μία όμορφη αρμονία.

Φυσικά, δεν λείπει και το έμβλημα «Lamborghini Arena 2024» με την πίστα της Ίμολα, ως ωδή στο ιστορικό όπως αποδείχθηκε event της μάρκας.

Η Lamborghini δεν ανέφερε τι σκοπεύει να κάνει με την πολύ ξεχωριστή Revuelto, αλλά υποθέτουμε ότι ορισμένοι που παρευρέθηκαν εκεί και έχουν την οικονομική ισχύ, θα κρατήσουν επαφές με την εταιρεία σε περίπτωση που διατεθεί προς πώληση.

Advertisement