Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η… απόλυση του Michael Masi και οι αλλαγές στην F1

Ελλάδα 10:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η… απόλυση του Michael Masi και οι αλλαγές στην F1

FORMULA 1

Η… απόλυση του Michael Masi και οι αλλαγές στην F1

FORMULA 1

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed ben Sulayem ανακοίνωσε ότι ο Michael Masi, δεν θα είναι  διευθυντής αγώνων Formula 1, ενώ αναφέρθηκε και στο τι αλλάζει στη διεξαγωγή των Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Τι αλλάζει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου στα Grand Prix της Formula 1

Αλλαγές στον τρόπο αντίδρασης των Διευθυντών Αγώνων F1, αλλά και στα πρόσωπα που θα έχουν αυτόν τον ρόλο ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FIA Mohammed ben Sulayem. Ο νέος πρόεδρος… απέλυσε τον Masi, του οποίου τη θέση θα πάρει ο διευθυντής αγώνων του WEC Eduardo Freitas και τον πρώην διευθυντή του DTM Niels Wittich, ο οποίος είχε ήδη ανακοινωθεί ως αναπληρωτής του Masi για τη σεζόν. Οι δύο θα εναλλάσσονται ως διευθυντές αγώνων, με την υποστήριξη του πρώην αναπληρωτή του Charlie Whiting, Herbie Blash.

Ο πρώην μάνατζερ της ομάδας Brabham, Blash, επιστρέφει στο ρόλο του μόνιμου ανώτερου συμβούλου μετά την απουσία του από το τέλος της σεζόν του 2016, όταν ανέλαβε έναν ρόλο με τη Yamaha στους αγώνες Superbike.

Advertisement
Advertisement

Ο Ben Sulayem επιβεβαίωσε επίσης ότι ο έλεγχος του αγώνα θα έχει βοήθεια από μια εγκατάσταση εκτός έδρας της FIA, η οποία είναι πιθανό να είναι στη Γενεύη και να έχει ένα ρόλο όπως το σύστημα VAR στο ποδόσφαιρο. Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι επικοινωνίες των ομάδων προς τον υπεύθυνο των αγώνων δεν θα ακούγονται πλέον στην μετάδοση του Grand Prix. Επιπλέον θα επανεξεταστεί η διαδικασία των αυτοκινήτων ασφαλείας.

Advertisement

Μιλώντας σε βίντεο/ανακοίνωση, που εξέδωσε η FIA επιβεβαίωσε ότι το σχέδιό του έχει εγκριθεί από τον CEO της F1 Stefano Domenicali και τα αφεντικά των ομάδων στη συνεδρίαση της Επιτροπής F1 τη Δευτέρα στο Λονδίνο.

Περιγράφοντας τις αλλαγές ο Ben Sulayem είπε: «Για να βοηθηθεί ο διευθυντής του αγώνα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, θα δημιουργηθεί μια εικονική αίθουσα ελέγχου αγώνα όπως το VAR, στο ποδόσφαιρο». Ο Ben Sulayem επιβεβαίωσε ότι η νέα ομάδα διαχείρισης των αγώνων θα είναι στη θέση τους για πρώτη φορά στη δοκιμή της Βαρκελώνης την επόμενη εβδομάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι αποφάσεις της FIA για το GP του Abu Dhabi
Έτοιμη να μπει στη Formula 1 η Audi
O Mohammed Ben Sulayem νέος πρόεδρος της FIA