Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έτοιμη να μπει στη Formula 1 η Audi

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη να μπει στη Formula 1 η Audi

FORMULA 1

Έτοιμη να μπει στη Formula 1 η Audi

FORMULA 1

Ξεκίνησε ως ψίθυρος την περασμένη Άνοιξη, έγινε ρεαλιστικό σενάριο μετά το καλοκαίρι και να που όλα δείχνουν πως σύντομα θα γίνει πραγματικότητα: η Audi είναι έτοιμη να μπει στο μαγικό κόσμο της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

H πρόθεση του VW Group ήταν σαφής, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για εμπλοκή τόσο της Audi όσο και της Porsche. Προς το παρόν, το επόμενο βήμα, φέρεται να το κάνει η πρώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, δόθηκε στους συμμετέχοντες επιστολή την οποία υπέγραφαν ο Markus Duesmann και ο Oliver Hoffmann – ο πρώτος είναι ο CEO της Audi και ο δεύτερος είναι μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

Σε αυτή, χαιρέτιζαν τις αλλαγές στους κανονισμούς των κινητήρων της Formula 1 για το 2026, οι οποίοι επικυρώθηκαν σε εκείνη τη συνεδρίαση. Κανονισμοί που εναρμονίζονταν με αυτά που ήθελε το Volkswagen Group για να κάνει το μεγάλο βήμα.

Advertisement
Advertisement

Η κατάργηση των MGU-H και η ενίσχυση της ηλεκτρικής ισχύος ήταν τα δύο βήματα-κλειδιά που φέρονται να έπεισαν τους Γερμανούς. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του έγκυρου Racefans.net, η επιστολή ανέφερε πως η Audi είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για εμπλοκή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Κοινώς, το νερό έχει μπει στο αυλάκι και πλέον όλα είναι θέμα χρόνου. Ή καλύτερα, μίας τυπικής έγκρισης από το διοικητικό συμβούλιο της Audi AG που θα συνεδριάσει στις αρχές Ιανουαρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο «τελευταίος χορός» του 2021 από onboard κάμερες (vid)
Αυτό είναι το τελικό ταμείο της σεζόν του 2021
O Hamilton έγινε και επίσημα… Sir!

Advertisement