Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Grosjean: Το μονοθέσιο με το οποίο είχε το ατύχημα στο Μπαχρέιν σε έκθεση (+video)

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Grosjean: Το μονοθέσιο με το οποίο είχε το ατύχημα στο Μπαχρέιν σε έκθεση (+video)

FORMULA 1

Grosjean: Το μονοθέσιο με το οποίο είχε το ατύχημα στο Μπαχρέιν σε έκθεση (+video)

FORMULA 1

Ή για να είμαστε ακριβείς ότι έχει απομείνει από αυτό. Το κοινό της Μαδρίτης θα έχει την ευκαιρία τον Μάρτιο να δει για πρώτη φορά από κοντά το μονοθέσιο που έσωσε την ζωή του Grosjean!

Advertisement
Advertisement

Τα απομεινάρια της συγκεκριμένης Haas VF20 δεν είχαν εκτεθεί ποτέ μέχρι τώρα στο κοινό. Όμως, στην έκθεση για την F1 που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη, το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να τα δει από κοντά. Παράλληλα θα προβληθούν και άλλες γωνίες λήψεις του ατυχήματος Grosjean.

Τον Νοέμβριο του 2020 διεξήχθη ο πρώτος από τους δύο αγώνες για εκείνη την σεζόν στην πίστα του Sakhir. Το GP του Μπαχρέιν επεφύλασσε, όμως, μία δυσάρεστη έκπληξη για τον Romain Gorsjean. Ο Γάλλος οδηγός της Haas είχε επαφή με την AlphaTauri του Kvyat στην έξοδο της στροφής 3.

Advertisement
Advertisement

Το μονοθέσιο του Romain κατευθύνθηκε ακυβέρνητο προς τις μπαριέρες στις οποίες και προσέκρουσε με σφοδρότητα. Η επαφή ήταν τόσο ισχυρή ώστε η Haas να κοπεί στα δύο και να τυλιχτεί στις φλόγες. Το cockpit παρέμεινε σφηνωμένο ανάμεσα στις μπαριέρες με τον Grosjean μέσα.

Τα πιο δύσκολα 28 δευτερόλεπτα

Ο Gorsjean έμεινε στο cockpit για 28 δευτερόλεπτα. Χρόνος ο οποίος έμοιαζε κατά πολύ μακρύτερος. Ιδίως σε όσους παρακολουθούσαν έντρομοι την φλεγόμενη Haas από τις κερκίδες αλλά και από τις τηλεοράσεις τους. Αναμφίβολα, τα σύγχρονα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως και η ύπαρξη του halo έσωσαν την ζωή του Grosjean.

Advertisement

«Δεν είχα αντιληφθεί πόσο μεγάλο ήταν το ατύχημα που είχα» θυμάται ο Romain. «Το κατάλαβα μόνο την επόμενη μέρα όταν ζήτησα να το δω σε επανάληψη. Αντιθέτως η οικογένεια μου το είχε δει live και μάλλον δεν θα το ξεχάσει ποτέ» συμπλήρωσε.

«Έπρεπε να σπάσω το headrest με το κράνος μου αρχικά. Έπειτα τράβηξα όσο πιο δυνατά γινόταν το αριστερό μου πόδι που ήταν εγκλωβισμένο. Έχασα το παπούτσι αλλά μπόρεσα να διαφύγω» συνεχίζει ο Grosjean. «Ο δόκτωρ Ian Roberts, ο Alan από το ιατρικό αυτοκίνητο και ένας πυροσβέστης προσπαθούσαν να ανοίξουν χώρο ώστε να μπορέσω να βγω» λέει ο Γάλλος.

Advertisement

Ευτυχώς, το σασί παρέμεινε ακέραιο ενώ το halo παρά την ζημιά που υπέστη έκανε την δουλειά του όπως αναμενόταν. «Υποθέτω ότι μου έσωσαν την ζωή» αναγνωρίζει ο Grosjean. Ο αγώνας αυτό θα ήταν και ο τελευταίος του Γάλλου στην F1. Λόγω των εγκαυμάτων που υπέστη, ο Romain δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταία GP του 2020. Από το 2021, τρέχει στην IndyCar Series των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Αποχώρηση της F1 από χώρες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα
FIA: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση δηλώσεων στους οδηγούς
Honda: Ομάδες την έχουν ήδη προσεγγίσει για το 2026

Advertisement