Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βραζιλίας: O Bottas στην pole, o Hamilton στον τοίχο

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Βραζιλίας: O Bottas στην pole, o Hamilton στον τοίχο

FORMULA 1

GP Βραζιλίας: O Bottas στην pole, o Hamilton στον τοίχο

FORMULA 1

Συναρπαστικές σε εξέλιξη ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βραζιλίας, δέκατου ένατου και προτελευταίου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Valtteri Bottas πήρε την pole position την ώρα που ο teammate του, Lewis Hamilton, θα εκκινήσει τελευταίος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Σε μία διαδικασία που έγινε κάτω από βαρύ ουρανό, θερμοκρασία αέρα στους 18 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 28, όλα ξεκίνησαν στραβά για τη Mercedes. O Lewis Hamilton έχασε τον έλεγχο της W08 EQ Power+ στη γρήγορη δεξιά στροφή 7 της πίστας του Ιντελάγκος, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Ο Βρετανός πέρασε μερικά λεπτά μέσα στο κόκπιτ του «ασημί βέλους» αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο, η διαδικασία τελείωσε για εκείνον, με την έξοδό του να προκαλεί και καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή στη δράση, το πράσινο φως έφερε άπαντες στην πίστα καθώς υπήρχε η απειλή βροχής.

Advertisement

Ο Kimi Raikkonen πέρασε στην κορυφή των χρόνων, με δεύτερο τον Bottas και τρίτο τον Sebastian Vettel, όμως οι Ferrari «έβγαλαν» το Q1 με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli. Αυτοί που δεν… έβγαλαν καν τη διαδικασία και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια, ήταν οι δύο οδηγοί της Sauber, ο Pierre Gasly με τη Scuderia Toro Rosso και ο Lance Stroll με τη Williams.

Στο Q2 o Bottas ξεκίνησε δυναμικά, κατέβηκε στο 1.08 αλλά στο τέλος είδε τον Vettel να του παίρνει τη μπουκιά από στόμα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.08.494. Ο Daniel Ricciardo ήταν ο μόνος που έκανε το χρόνο του με τα μαλακά ελαστικά άρα θα είναι και ο μόνος στο Top10 του αυριανού grid που θα εκκινήσει με εναλλακτική στρατηγική καθώς όλοι οι άλλοι θα εκκινήσουν με τα πολύ μαλακά. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν ο Esteban Ocon με τη Force India, οι δύο οδηγοί της Haas και ο Brendon Hartley με τη δεύτερη Toro Rosso.

Advertisement

Στο Q3 ο Vettel ήταν ταχύτερος στις πρώτες προσπάθειες, με το 1.08.360 να τον φέρνει 82 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Bottas. Κι ενώ οι ψιχάλες που έκαναν την εμφάνισή του φάνηκε πως ίσως έδιναν πρόωρο τέλος στη διαδικασία, ο Φινλανδός κατάφερε να κινηθεί ακόμα ταχύτερα! Το 1.08.322 τον έφερε πρώτο και του χάρισε την τρίτη φετινή του pole position! Κι αυτός καθώς ο Vettel δεν κατάφερε να βελτιώσει τη δική του επίδοση.

Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ο οδηγός της Mercedes δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα να μας εκπροσωπήσω επάξια. Πάντα είναι ικανοποιητικό να κάνεις έναν καλό γύρο στο τέλος. Έχουμε καλό μονοθέσιο, θα έχουμε μεγάλη μάχη με τις Ferrari. Θα είναι ωραίος αγώνας αύριο».

Ο Vettel λοιπόν θα εκκινήσει δίπλα του, πίσω του θα είναι η Ferrari του Kimi Raikkonen και η Red Bull του Max Verstappen, ενώ στην 3η σειρά ο έτερος «ταύρος» Daniel Ricciardo, με τη Force India του Sergio Perez.

Αναλυτικά η κατάταξη:

brazil17-q3-times640

Το Grand Prix Βραζιλίας αρχίζει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής.