Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βελγίου: Στην κορυφή μα και στον τοίχο ο Verstappen στο FP2 (video)

Ελλάδα 5:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Βελγίου: Στην κορυφή μα και στον τοίχο ο Verstappen στο FP2 (video)

FORMULA 1

GP Βελγίου: Στην κορυφή μα και στον τοίχο ο Verstappen στο FP2 (video)

FORMULA 1

Ο Max Verstappen πήρε τη σκυτάλη από τον Valtteri Bottas και ήταν ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βελγίου, που αποτελεί τον δωδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Όπως και το πρωί, η ωριαία διαδικασία ξεκίνησε με την πίστα μουσκεμένη αν κι αυτή τη φορά, η βροχή που έπεσε μετά το FP1 δεν ήταν τόσο δυνατή. Έτσι υπήρχε ήδη στεγνή γραμμή στην πίστα του Spa, με αποτέλεσμα να μην αργήσει η χρήση σλικ ελαστικών.

Ο Bottas τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα, σύντομα ο teammate του Lewis Hamilton βρέθηκε πολύ κοντά του σε επίδοση όμως αμφότεροι, δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους όταν ξεκίνησαν προσομοιώσεις κατατακτήριων με τη μαλακή γόμα.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, με αυτή ο Verstappen κατέβηκε στο 1.44.472, όντας 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Φινλανδό και 72 μπροστά από τον Βρετανό. Στη συνέχεια οι χρόνοι στην κορυφή δεν άλλαξαν – δεν βοήθησαν άλλωστε οι δύο κόκκινες σημαίες.

Advertisement

Ενώ ο Esteban Ocon είχε γλιτώσει τα χειρότερα όταν έχασε τον έλεγχο της Alpine A521 στην έξοδο του chicane Fanges, o Charles Leclerc δεν ήταν το ίδιο τυχερός όταν έκανε λάθος στη Les Combes. Ο Μονεγάσκος έχασε το πίσω μέρος της Ferrari και κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά, προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Όπως πάντα συμβαίνει στις ελεύθερες δοκιμές, το χρονόμετρο συνέχισε να κυλά και με δέκα λεπτά ακόμα στο ρολόι, όλοι επέστρεψαν στην πίστα για να συνεχίσουν τις προσομοιώσεις αγώνα.

Όμως είχαμε νέα κόκκινη σημαία, που έφερε πρόωρο φινάλε στη διαδικασία, όταν ο Verstappen έχασε το πίσω μέρος της RB16B στη στροφή 7 του βελγικού σιρκουί, προκαλώντας ζημιές στο μονοθέσιό του.

Ο Fernando Alonso σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνια για την Alpine, μπροστά από τον εκ νέου ταχύ Pierre Gasly της Scuderia AlphaTauri.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso
Todt: «Ο Schumacher ζει με τις συνέπειες»
Πολλοί οι υποψήφιοι για μία θέση στη Williams