Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ρωσίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

FORMULA 1

Δύο στα δύο για τον Valtteri Bottas στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ρωσίας που διεξάγεται στο Σότσι και αποτελεί τον δέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός ήταν ξανά ταχύτερος όλων, σε μία πίστα όπου πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Formula 1. Ο Bottas ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes, σε μία 90λεπτη διαδικασία που είχε ξανά πολλά απρόοπτα και που το τέλος της οποίας βρήκε τον ανταγωνισμό πολύ μακριά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. O ήλιος συνέχισε να λάμπει στον ουρανό του Σότσι, με τη θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 37.

Με το καλημέρα ο Bottas βγήκε στην πίστα και τοποθέτησε αυτόν στην κορυφή, με τον Lewis Hamilton να τον διαδέχεται. Ο Φινλανδός με τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli και ο Βρετανός με τη μέση.

Advertisement

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών ο Lance Stroll είχε ένα εντυπωσιακό τετ α κε στη στροφή 13 αλλά τυχερός στην ατυχία του ο Καναδός, δεν βρήκε κάπου και συνέχισε κανονικά.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι Mercedes έβαλαν τη μαλακή γόμα και κατέβηκαν στο 1.33.786 ο Lewis και 0.097 πιο πίσω ο Valtteri. O Βρετανός συνέχισε να πιέζει και έχασε τα φρένα αλλά δίχως συνέπειες, παρότι βρέθηκε δίπλα στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Advertisement

Αμέσως μετά ο Bottas σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.33.519 εκτοπίζοντας τον παγκόσμιο πρωταθλητή από την κορυφή. H ώρα περνούσε και ο ανταγωνισμός δεν μπορούσε να κινηθεί στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Όμως τα απρόοπτα συνεχίστηκαν. Αυτή τη φορά ήταν ο Max Verstappen αυτός που έχασε το πίσω μέρος στη στροφή 14, έκανε περιστροφή 360 μοιρών και συνέχισε τις προσπάθειές του.

Στη συνέχεια ομάδες και οδηγοί αναλώθηκαν σε προσομοιώσεις αγώνα, δίχως να έχουμε αξιοσημείωτες αλλαγές στην κορυφή της κατάταξης. Έτσι η Mercedes έκανε για πολλοστή φορά το 1-2, με τον ανταγωνισμό πολύ μακριά αλλά… εκεί η Red Bull αναμένεται να έχει πίεση από Renault, Racing Point και McLaren.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του χάους του Μουτζέλο

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

Ο Stefano Domenicali θα αναλάβει ρόλο CEO της F1!