Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Ντέρμπι στο FP3

Ελλάδα 3:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ουγγαρίας: Ντέρμπι στο FP3

FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Ντέρμπι στο FP3

FORMULA 1

Μόλις 82 χιλιοστά χώριζαν τους τρεις πρώτους στο φινάλε της τρίτης περιόδου του ουγγρικού Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Στην τελευταία πρόβα πριν τη μάχη για την pole position του δωδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου ταχύτερος όλων ήταν ο Lewis Hamilton με τη Mercedes, με τη Red Bull του Max Verstappen και τη Ferrari του Sebastian Vettel να ακολουθούν από κοντά.

Ας δούμε όμως τι συνέβη βήμα-βήμα. Η πίστα του Χανγκαρόρινγκ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλύτεροι καιρό, σποραδική συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 35.

Αυτή τη φορά όλοι με σλικ ελαστικά ενώ είδαμε εξ αρχής και τις τρεις διαθέσιμες γόμες, με τους περισσότερους να επιλέγουν τη μαλακή. Όλα αυτά, με καθυστέρηση δέκα λεπτών, καθώς υπήρχαν λάδια στην πίστα και συγκεκριμένα στη στροφή 4, από τις διαδικασίες της Formula 2 που προηγήθηκαν, τα οποία έπρεπε να καθαριστούν επαρκώς.

Advertisement

Γι’ αυτό και δεν είχαμε πολλή δράση όταν άνοιξε το pit lane, με τους κορυφαίους συνδυασμούς να αφήνουν για άλλους το… ξεσκόνισμα! Με τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών είχαμε την εμφάνιση των Ferrari. Αρχικά ταχύτερος ήταν ο Charles Leclerc αλλά σύντομα εκτοπίστηκε από τον Sebastian Vettel.

Advertisement

Λίγο μετά είδαμε και τις Mercedes, με τις πρώτες τους προσπάθειες να μην είναι αρκετές, όμως τελικά πέρασαν στην κορυφή, με ταχύτερο τον Lewis Hamilton και μάλιστα με ελαστικά έξι γύρων. Ενδεικτικό του πόσο βελτιώνεται η κατάσταση της πίστας όσο περνάει η ώρα.

Advertisement

Είκοσι-πέντε λεπτά από την έναρξη του FP3 ο Max Verstappen έδειξε ότι όπως συνήθως η Red Bull θα είναι ανταγωνιστική στην Ουγγαρία, όντας 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του παγκόσμιου πρωταθλητή. Υπήρχε όμως και συνέχεια καθώς όπως είπαμε, η πίστα γινόταν ολοένα και πιο γρήγορη.

Leclerc, Bottas και Hamilton πέρασαν διαδοχικά από την κορυφή, με τον Βρετανό στο 1.16.339. Ένα τέταρτο πριν το φινάλε της διαδικασίας ο Leclerc μπήκε σφήνα ανάμεσα στα ασημί βέλη. Όμως με τις προσομοιώσεις κατατακτήριων να κορυφώνονται, είδαμε πολλές ακόμα αλλαγές στο φινάλε.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Verstappen κατέβηκε στο 1.16.097, με τον Vettel μόλις 69 χιλιοστά πίσω του. Με τη Ferrari να πετάει στον πρώτο τομέα της πίστας αλλά να χάνει χρόνο στη συνέχεια. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό ο Hamilton έκανε νέο ρεκόρ πίστας με επίδοση στο 1.16.084, όντας 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Verstappen.

Κι έτσι έμειναν τα πράγματα μέχρι τέλους, με τον Vettel 82 χιλιοστά από την καλύτερη επίδοση. Τρεις οδηγοί, τρεις διαφορετικές ομάδες, με τρεις διαφορετικές υβριδικές μηχανές, να βρίσκονται τόσο κοντά, αν μη τι άλλο είναι μία εκρηκτική συνταγή ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών που θα αρχίσουν στην 4 το απόγευμα.

Οι teammates τους συμπλήρωσαν την εξάδα με τον Lando Norris με τη McLaren να είναι best of the rest αλλά και ο μόνος από τις υπόλοιπες ομάδες που κινήθηκε εντός του ίδιου δευτερολέπτου.

Αναλυτικά η κατάταξη: