Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ολλανδίας: Περιορισμένη δράση και Hamilton στο FP1

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ολλανδίας: Περιορισμένη δράση και Hamilton στο FP1

FORMULA 1

GP Ολλανδίας: Περιορισμένη δράση και Hamilton στο FP1

FORMULA 1

Μετά το φιάσκο του Βελγίου, η πρώτη περίοδος δράσης στο Grand Prix Ολλανδίας που επέστρεψε στο καλεντάρι για πρώτη φορά από το 1985 ήταν περιορισμένη, λόγω μακράς διάρκειας καθεστώτος κόκκινης σημαίας.

Advertisement
Advertisement

Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Lewis Hamilton για λογαριασμό της Mercedes-AMG Petronas, αν και ειδικά αυτό το FP1, δεν προσφέρεται για να βγει κάποιο συμπέρασμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πίστα του Zandvoort υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 19 ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 29. Με τις κερκίδες γεμάτες και τους οδηγούς να βγαίνουν σε μία ιδιαίτερη αγωνιστική διαδρομή, με κορύφωση την τελευταία στροφή με την κλίση των 18 μοιρών.

Advertisement
Advertisement

Μιας και είναι ουσιαστικά μία άγνωστη πίστα για όλους, είχαμε εξ αρχής δράση, με τον Max Verstappen να τοποθετεί σύντομα εαυτόν στην κορυφή και παρότι εναλλάχθηκε εκεί με τον Valtteri Bottas, ο οδηγός της Red Bull κατέβαζε συνεχώς το χρόνο του. Ήταν και εντός έδρας, με τον «Πορτοκαλί στρατό» να τον επευφημεί και ήθελε να τους ικανοποιήσει.

Advertisement

Όμως η προσπάθειά του διακόπηκε όταν ο Sebastian Vettel πάρκαρε την Aston Martin στην είσοδο του pit lane. Η ομάδα του είχε εντοπίσει νωρίτερα ένα πρόβλημα στην MGU-K της AMR21 και του ζήτησε να επιστρέψει στα pit αλλά αποδείχθηκε πως δεν είχε βρεθεί λύση. Κι αυτό διότι στην επόμενη προσπάθειά του άρχιζε να βγαίνει καπνός προσεγγίζοντας τη στροφή 1.

Advertisement

Ο Γερμανός πάρκαρε στην έξοδο του pit lane και ακολούθησαν μερικές ασυνήθιστες σκηνές όπου τόσο αυτός όσο και οι κριτές, δυσκολεύονταν να αξιοποιήσουν τους πυροσβεστήρες.

Advertisement

Έπειτα, η Aston Martin παρέμενε ακινητοποιημένη για περισσότερα από 20 λεπτά, καθώς υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας με τον κινητήρα ενεργό και χρειάστηκε να φτάσει στο σημείο προσωπικό της ομάδας  για να καταστήσει ασφαλή την απομάκρυνση. Πράγμα που απαίτησε άλλα 10 λεπτά.

Έτσι, η πράσινη σημαία ήρθε με μόλις 6 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση της ωριαίας διαδικασίας, με αποτέλεσμα να βγουν όλοι στην πίστα για ένα γκραν φινάλε στη διαδικασία. Εκεί, ο Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, με τον Verstappen 97 χιλιοστά μακριά και οριακά μπροστά από τις δύο Ferrari.

Μεγάλος χαμένος του FP1 ήταν ο Yuki Tsunoda, που κάλυψε μόλις τρεις γύρους. Νωρίς στη διαδικασία είχε μία έξοδο στη στροφή 10. Μάλιστα, η Scuderia AlphaTauri AT02 έφερε πιεζοηλεκτρικούς αισθητήρες τη στιγμή εκείνη.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το Top-10 της καριέρας του Kimi Raikkonen (video)
Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)
Hamilton: «Το χρήμα μίλησε»