Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ολλανδίας: Εντός έδρας pole position για Verstappen!

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ολλανδίας: Εντός έδρας pole position για Verstappen!

FORMULA 1

GP Ολλανδίας: Εντός έδρας pole position για Verstappen!

FORMULA 1

Pole man για 38 χιλιοστά του δευτερολέπτου ο Max Verstappen που επικράτησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ολλανδίας, δέκατου-τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Red Bull Racing έκανε εντυπωσιακούς χρόνους στο Q3, με αποτέλεσμα η εξαιρετική προσπάθεια του Lewis Hamilton να αποδειχθεί πως δεν ήταν αρκετή. Ας δούμε όμως βήμα-βήμα, τι έγινε στο FP3.

Η Ολλανδία υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 35. Απών ήταν ο Kimi Raikkonen που βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και τέθηκε εκτός μάχης, παραδίδοντας τη θέση στην Alfa Romeo Racing στον Robert Kubica.

Advertisement
Advertisement

Στο Q1, όλοι βγήκαν στην πίστα με τη μαλακή γόμα, εκτός από τις Mercedes, αν και στο φινάλε χρησιμοποίησαν κι αυτές τα ελαστικά με τα κόκκινα διακριτικά. Βλέπετε η κατάσταση της πίστας βελτιωνόταν συνεχώς και όσο πιο αργά γινόταν ο γύρος, τόσο πιο γρήγορος ήταν. Έτσι στο τέλος φτάσαμε στο 1-2 της Ferrari (!) αλλά μία ασυνήθιστη κατάταξη.

Μόλις 7 δέκατα πίσω από τον καλύτερο χρόνο της διαδικασίας ήταν ο Sergio Perez, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια! Έκανε αργό γύρο εξόδου και για ένα δευτερόλεπτο δεν πρόλαβε να περάσει εγκαίρως τη γραμμή εκκίνησης του γύρου για να κάνει μία ακόμα προσπάθεια.

Advertisement

Έτσι τέθηκε εκτός συνέχειας, μαζί με τον Sebastian Vettel, η τελευταία προσπάθεια του οποίου καταστράφηκε από τον Nikita Mazepin που τοποθετήθηκε μπροστά του με επικίνδυνο τρόπο. Αποκλείστηκαν ακόμα ο Kubica και όπως αναμενόταν, οι δύο Haas.

Advertisement

Το Q2 είχε κόκκινη σημαία με 3.54 ακόμα στο χρονόμετρο. Υπεύθυνος ήταν ο George Russell, που είχε έξοδο με τη Williams στη στροφή 13.

Ωστόσο, με την FW43B να μην έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, επέστρεψε στην δράση όταν λίγο αργότερα είχαμε ξανά πράσινη σημαία. Και εκεί, είδαμε όλους να βγαίνουν ξανά στην πίστα για έναν τελευταίο γρήγορο γύρο.

Όμως δεν πρόλαβαν να τον κάνουν αφού με 1.38 ακόμα στο χρονόμετρο, είχαμε ξανά κόκκινη σημαία και αυτή τη φορά δεν είχαμε επανεκκίνηση στο Q2.

Ήταν ξανά μία Williams, αυτή τη φορά του Nicholas Latifi, που έχασε τον έλεγχο στη στροφή 8.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο οδηγοί της Williams, o Lando Norris με τη McLaren, o Lance Stroll με την Aston Martin και ο Yuki Tsunoda με την AlphaTauri.

Στην τελική μάχη λοιπόν, πέρασαν ο Verstappen, οι δύο Mercedes, τις δύο Ferrari, η McLaren του Ricciardo, η AlphaTauri του Gasly, οι δύο Alpine και η Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi.

Στη δεύτερη προσπάθεια ο Verstappen κατέβηκε ακόμα πιο χαμηλά, στο 1.08.885 και παρότι ο Hamilton βελτίωσε, έμεινε 38 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Θα μοιραστούν για έκτη φορά φέτος την πρώτη σειρά της εκκίνησης ενώ στη δεύτερη θα είναι ο Bottas με τον Gasly και στην τρίτη οι δύο Ferrari.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Το Top-10 της καριέρας του Kimi Raikkonen (video)
Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)
Hamilton: «Το χρήμα μίλησε»