Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μεξικού: Ξεσήκωσε το κοινό ο Perez στο FP3 (vids)

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μεξικού: Ξεσήκωσε το κοινό ο Perez στο FP3 (vids)

FORMULA 1

GP Μεξικού: Ξεσήκωσε το κοινό ο Perez στο FP3 (vids)

FORMULA 1

Χαράς Ευαγγέλια για τους χιλιάδες Μεξικανούς που βρέθηκαν στις κερκίδες του Autodromo Hermanos Rodriguez κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών του δέκατου-όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Sergio Perez!

Advertisement
Advertisement

H Red Bull Racing έκανε το 1-2, με τον τοπικό ήρωα να επικρατεί στην τελευταία πρόβα ενόψει της μάχης της pole position, που είναι προγραμματισμένη για τις 22.00 ώρα Ελλάδας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η καλοκαιρία στην Πόλη του Μεξικού συνεχίστηκε, όμως σε αντίθεση με τα FP1 και FP2, στο πρώτο μισό της ωριαίας διαδικασίας δεν είχαμε ιδιαίτερη δράση. Το ρόλο τους σε αυτό έπαιξαν τα λάδια που είχαν πέσει στη στροφή 4, από αγωνιστικό όχημα υποστηρικτικού αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά για να δούμε χρόνο από κορυφαίο συνδυασμό, με τον Lewis Hamilton να είναι αυτός που κατέβηκε στο 1.18.770. Δευτερόλεπτα μετά τον εκτόπισε ο teammate του στη Mercedes, Valtteri Bottas, όμως σύντομα ήρθε η απάντηση από τη Red Bull.

Advertisement

Ο Perez σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.18.625, προτού έρθουν δύο «πυροβολισμοί» από τον Max Verstappen, που κινήθηκε στο 1.17.217, με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Advertisement

Με το αντίστοιχο σετ ο Perez βρήκε λίγο χρόνο ακόμα, συγκεκριμένα 193 χιλιοστά του δευτερολέπτου έναντι του ομόσταβλού του στους «ταύρους». Κι αυτοί έμελλε να είναι οι καλύτεροι χρόνοι του FP3, με τις Mercedes να μένουν έξι δέκατα μακριά.

Best of the rest ήταν ξανά ο Carlos Sainz για τη Scuderia Ferrari, όμως τόσο αυτός όσο κι όσοι ακολούθησαν, ήταν άνω του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα απομεινάρια του διαλυμένου αγωνιστικού του Λασκαράτου (video)

H ανάρτηση της Mercedes είναι νόμιμη!

Η Porsche είναι μία ανάσα από την F1!