Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μεξικού: Διαφορές… χιλιοστών στο FP1

Ελλάδα 19:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μεξικού: Διαφορές… χιλιοστών στο FP1

FORMULA 1

GP Μεξικού: Διαφορές… χιλιοστών στο FP1

FORMULA 1

Δίχως να προσφέρεται για συμπεράσματα ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μεξικού, δέκατου-όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, η Mercedes έκανε το 1-2 όμως οι Red Bull ήταν μία ανάσα μακριά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. To Autodromo Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 18 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 40.

Advertisement
Advertisement

Με τη συμπλήρωση 10 λεπτά είχαμε διπλή έξοδο στη στροφή 16, στο φινάλε του κομματιού του σταδίου. Αρχικά ο Charles Leclerc και στη συνέχεια ο Sergio Perez, έχασαν τον έλεγχο των Ferrari και Red Bull Racing αντίστοιχα, πληγώντας τις πίσω πτέρυγές τους. Συμβάν που έφερε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας για μερικά λεπτά.

Advertisement

Τα κακά νέα για τον Μεξικανό ήταν πως η δική του έξοδος είχε περισσότερες συνέπειες, με ζημιά όχι μόνο στην πίσω αεροτομή αλλά και στο πάτωμα του μονοθεσίου. Κρατώντας τον Perez εκτός δράσης για το πρώτο μισό της ωριαίας διαδικασίας.

Advertisement

Ενώ η ακάθαρτη διαδρομή έκρυβε παγίδες για πολλούς, Lewis Hamilton και Max Verstappen άρχισαν να ερίζουν για τη πρωτιά στην κατάταξη, με τον Βρετανό να έχει τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, ενώ ο Ολλανδός τη σκληρή.

Βάζοντας νέα σετ ελαστικών μαλακής γόμας οι W12 αλλά και το πρώτο του ο Verstappen, οι χρόνοι κατέβηκαν κι άλλο. Στο 1.18.341 για τον Bottas, με τους δύο διεκδικητές του τίτλου μόλις μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του.

Έχοντας ολοκληρώσει τις προσομοιώσεις τους ενόψει των κατατακτήριων, στη Red Bull έβγαλαν ξανά τον Verstappen στην πίστα με τη σκληρή γόμα και έτσι στο φινάλε έλειψαν τα «πυροτεχνήματα».

Οι Mercedes ολοκλήρωσαν το FP1 στο 1-2 αλλά με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας μία ανάσα πίσω τους και τον Perez να βελτιώνει την επίδοσή του και να είναι δύο δέκατα του δευτερολέπτου μακριά. Best of the rest ήταν ο Pierre Gasly για τη Scuderia AlphaTauri.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα απομεινάρια του διαλυμένου αγωνιστικού του Λασκαράτου (video)

H ανάρτηση της Mercedes είναι νόμιμη!

Η Porsche είναι μία ανάσα από την F1!