Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά και στο FP3 ο Hamilton

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά και στο FP3 ο Hamilton

FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά και στο FP3 ο Hamilton

FORMULA 1

Το τρία στα τρία σημείωσε στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, δέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, ο Lewis Hamilton. Μετά τη νίκη ψυχολογίας στην Αυστρία, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε αυτή, ο Βρετανός θέλει όσο τίποτα να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στον αγώνα της πατρίδας του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Μετά λοιπόν τις πρωτιές της Παρασκευής, ο οδηγός της Mercedes επικράτησε και στο FP3, αυτή τη φορά με διαφορά 63 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Nico Rosberg. Αυτό σε μία ωριαία διαδικασία που έγινε υπό μεικτές συνθήκες, καθώς στο ξεκίνημα όλοι χρησιμοποίησαν τα ενδιάμεσα ελαστικά αφού η αγωνιστική διαδρομή δεν είχε στεγνώσει από τη βροχή που είχε προηγηθεί.

Είχαμε όμως δράση και στο πρώτο μέρος, με τον Rosberg να βγαίνει νωρίς νωρίς σην πίστα προσπαθώντας να καλύψει το έδαφος που έχασε την προηγούμενη ημέρα. Ήταν μάλιστα ο πρώτος εκ των κορυφαίων συνδυασμό που τόλμησε να βάλει σλικ ελαστικά. Στα μισά του… δρόμου, ο Hamilton πέρασε μπροστά του, όμως 21 λεπτά πριν το φινάλε είχαμε κόκκινη σημαία που επηρέασε όσα ακολούθησαν.

Advertisement
Advertisement

Ericsson-silver16-a640

Υπαίτιος ήταν ο Marcus Ericsson που έχασε τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής Στόου και κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά. Το μονοθέσιο του διαλύθηκε και ο οδηγός της Sauber μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Υπήρξε καθυστέρηση ώσπου να επιδιορθωθεί η ζημιά στον προστατευτικό τοίχο και τελικά είχαμε μόνο 5 λεπτά δράσης στο τέλος. Όλοι βγήκαν στην πίστα με ελαστικά μαλακής γόμας, οι χρόνοι έπεσαν λίγο αλλά ο Hamilton παρέμεινε μπροστά από τον ομόσταβλό του. Ακολούθησαν οι δύο Red Bull RB12 με τον Daniel Ricciardo μπροστά από τον Max Verstappen, ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Sebastian Vettel.

Advertisement

Ωστόσο ολοκληρώνοντας τον τελευταίο γύρο του, ο οδηγός της Ferrari είδε το κιβώτιο ταχυτήτων να τον προδίδει για μία ακόμα φορά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Silver16-FP3-Times640