Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP ΗΠΑ: Ταχύτερος ο Perez στο FP3

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP ΗΠΑ: Ταχύτερος ο Perez στο FP3

FORMULA 1

GP ΗΠΑ: Ταχύτερος ο Perez στο FP3

FORMULA 1

Ο Sergio Perez σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, δέκατου-έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, δεν είχαμε σαφή εικόνα της δυναμικής των Red Bull Racing και Mercedes-AMG Petronas, αφού οι καλύτεροι χρόνοι των Max Verstappen και Lewis Hamilton ακυρώθηκαν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το Circuit of the Americas στο Austin, υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με την καλοκαιρία να συνεχίζεται, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 35.

Από το ξεκίνημα της διαδικασίας δεν είχαμε ιδιαίτερη δράση, χρειάστηκε μάλιστα να περάσουν 16 λεπτά για να δούμε χρόνο από κορυφαίο συνδυασμό κι αυτός ήταν ο Hamilton.

Advertisement

Όμως δέκα λεπτά μετά, πάτησαν γκάζι οι «ταύροι». Αρχικά ήταν ο Verstappen αυτός που κινήθηκε ταχύτερα κατά 3μιση δέκατα του δευτερολέπτου, με τον Perez να ολοκληρώνει γύρο και να είναι 0.001sec μακριά.

Κι άλλα δέκα λεπτά πιο μετά, ο Ολλανδός βρήκε άλλα τρία δέκατα, την ώρα που ο Valtteri Bottas στη στροφή 7 και ο George Russell στα “s” είχαν εξόδους δίχως συνέπειες με τις Mercedes και Williams αντίστοιχα.

Advertisement

Στο τελευταίο 20λεπτο άρχισαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων με φρέσκα σετ ελαστικών μαλακής γόμας, οι Lando Norris (McLaren) και Bottas πλησίασαν τον Verstappen αλλά ήταν ο Carlos Sainz αυτός που κατέβηκε στο 1.34.805 με τη Ferrari.

Όμως ο Ισπανός δεν έμεινε εκεί για πολύ, καθώς ο Perez βρήκε ένα ακόμα δέκατο. Όσο για τον Verstappen, περίμενε -όπως και ο Hamilton- το τελευταίο δεκάλεπτο για τη δική του τελευταία πρόβα ενόψει της μάχης της pole position.

Ο χρόνος του Ολλανδού ακυρώθηκε γιατί υπερέβη τα όρια της πίστας στη στροφή 19, το ίδιο συνέβη και με τον Βρετανό που το παράκανε στη στροφή 9. Και συναντώντας αρκετή κίνηση, δεν κατάφεραν να προσπαθήσουν ξανά.

Έτσι το FP3 ολοκληρώθηκε με τον Perez στην κορυφή (όπως και στο FP2) και τον Sainz ανάμεσα στις δύο Red Bull, ενώ οι Mercedes έμειναν στις θέσεις 5 και 6. Η μάχη των κατατακτήριων δοκιμών, αρχίζει τα μεσάνυχτα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το NBA «πατάει γκάζι» με τη Formula 1

H Red Bull Racing μετέτρεψε σε πίστα το κέντρο του Dallas (video)

Νέο F1 Vlog για το… κανταΐφ Grand Prix Τουρκίας (video)