Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP ΗΠΑ: Απάντηση Perez και Red Bull Racing στο FP2 (video)

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP ΗΠΑ: Απάντηση Perez και Red Bull Racing στο FP2 (video)

FORMULA 1

GP ΗΠΑ: Απάντηση Perez και Red Bull Racing στο FP2 (video)

FORMULA 1

Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν η σειρά της Red Bull Racing να βρεθεί στην κορυφή, διά χειρός Sergio Perez.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, μετά το 1-2 της Mercedes στην πρωινή περίοδο, το σκορ πλέον στο Circuit of the Americas όπου διεξάγεται ο δέκατος-έβδομος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, είναι 1-1!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Austin υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με την καλοκαιρία να συνεχίζεται, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος είχε σκαρφαλώσει στους 38.

Advertisement
Advertisement

Από το ξεκίνημα της διαδικασίας είχαμε άφθονη δράση, με τις Red Bull και τις Mercedes σε ένα «κυνήγι» χρόνων. Ήταν χαρακτηριστικό πως μετά από 10 λεπτά, μόλις 36 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν τους τέσσερις οδηγούς τους! Και οι τέσσερις είχαν τη μέση γόμα ελαστικών, ενώ εξ αρχής, χρησιμοποιούνταν και οι τρεις.

Ενδιαφέρον είχε η στιγμή που ο Lewis Hamilton μπέρδεψε τις δοκιμές με τον αγώνα και χώθηκε στην εσωτερική της πρώτης στροφής προσπερνώντας τον Max Verstappen που απάντησε με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του και μερικά κομπλιμέντα μέσω team radio.

Advertisement

Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών οι Mercedes βρέθηκαν στο 1-2 αλλά ο Hamilton έχασε το χρόνο του καθώς κρίθηκε πως είχε υπερβεί τα όρια της πίστας ενώ λίγο μετά, ο Valtteri Bottas έχασε τα ηνία με τον Perez να κατεβαίνει στο 1.34.946.

Επίδοση που παρότι ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργή από την καλύτερη πρωινή, έμελλε να είναι και η ταχύτερη του FP2. Όμως παρότι δεν είχαμε «πυροτεχνήματα» στο φινάλε, δεν έλλειψαν τα απρόοπτα.

Μετά τα πρωινά προβλήματα, ο Fernando Alonso έκλεισε το απόγευμα στις μπαριέρες! Ο Ισπανός έχασε τον έλεγχο της Alpine πατώντας πάνω στα κερμπ της στροφής 19 και έστειλε την A521 στις μπαριέρες.

Αυτή η έξοδος έφερε κόκκινη σημαία και ουσιαστικά φινάλε της δράσης αν και το «σόου» δεν είχε τελειώσει. Βλέπετε ο Antonio Giovinazzi έχασε την είσοδο του pit lane, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει… όπισθεν για να βρει το δρόμο του!

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το NBA «πατάει γκάζι» με τη Formula 1

H Red Bull Racing μετέτρεψε σε πίστα το κέντρο του Dallas (video)

Νέο F1 Vlog για το… κανταΐφ Grand Prix Τουρκίας (video)