Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Formula 1: Χορός πολλών εκατομμυρίων

Ελλάδα 6:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula 1: Χορός πολλών εκατομμυρίων

FORMULA 1

Formula 1: Χορός πολλών εκατομμυρίων

FORMULA 1

Αστρονομικά ποσά για «στρατοσφαιρικά» ταλέντα. Ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι οδηγοί στο grid;

Advertisement
Advertisement

Η Formula 1 είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι μεγαλύτερες εταιρίες, οι καλύτεροι μηχανικοί και –φυσικά- οι κορυφαίοι οδηγοί του πλανήτη έρχονται αντιμέτωποι κάθε χρόνο σε μία μάχη με φρενήρεις ρυθμούς. Η συνεχής εξέλιξη και η ανάγκη για καινοτομία που απαιτούνται σε όλα τα επίπεδα, πιέζουν ανθρώπους και μηχανές στα όριά τους.

Κάθε μονοθέσιο που παρουσιάστηκε φέτος, είναι το απόσταγμα της ευφυΐας, του ιδρώτα και των πόρων ενός οργανισμού που αποτελείται από εκατοντάδες ανθρώπους. Και περιμένει το σπάνιο εκείνο ταλέντο που θα καταφέρει να εξάγει το 100% του δυναμικού του, τον οδηγό.

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός Formula 1 είναι είδος δυσεύρετο. Χρειάζεται να διαθέτει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό ταλέντου, ευφυΐας και ψυχικής αντοχής για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός «θηρίου» F1. Κατά συνέπεια και η αμοιβή του θα πρέπει να αντανακλά αυτήν την σπανιότητα. Ας δούμε, λοιπόν, τους πιο ακριβοπληρωμένους «θηριοδαμαστές» του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

verstappen-bahraintest21-k1000x600

MAX VERSTAPPEN: Ο πρωταθλητής του 2021 υπέγραψε αυτήν την εβδομάδα πενταετή επέκταση της συνεργασίας του με την Αυστριακή ομάδα μέχρι και το 2028. Το παρόν του συμβόλαιο –σε ισχύ μέχρι και την επόμενη σεζόν- του αποφέρει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Από το 2024, το έτος δηλαδή από το οποίο ξεκινά η επέκταση, οι ετήσιες απολαβές το Ολλανδού θα ανέλθουν στα 55 εκατομμύρια δολάρια.

LEWIS HAMILTON: Ο Βρετανός πολυπρωταθλητής έχει ήδη από το περσινό καλοκαίρι υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Mercedes. Το διετές, αυτό, συμβόλαιο θα του αποφέρει 55 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, με το ποσό αυτό να αυξάνεται σημαντικά αν συνυπολογιστούν τα μπόνους για νίκες-βαθμούς και οι προσωπικοί του χορηγοί.

Advertisement

hamilton-bahraintest21-ferrari-a1000x600

FERNANDO ALONSOΟ Alonso παρά τα 40 του έτη έχει αποδείξει ότι διαθέτει την φλόγα αλλά και την ικανότητα για να ανταγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο. Και η Alpine δείχνει να το καταλαβαίνει αυτό, πληρώνοντάς τον 25 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για τις υπηρεσίες του. Πολλά θα εξαρτηθούν από την φετινή χρονιά, κατά την οποία λήγει και το συμβόλαιο του Ισπανού. Εάν η ομάδα παρουσιαστεί ανταγωνιστική, δεν θα πρέπει να αποκλείεται παράταση της παρουσίας του Alonso και για περισσότερα χρόνια.

Advertisement

LANDO NORRIS: Με την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του ο νεαρός Βρετανός έχει βρεθεί κοντά στην κορυφή και τις λίστας με τους υψηλότερα αμειβόμενους οδηγούς. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις έκαναν την McLaren να σπεύσει να ανανεώσει μαζί του μέχρι και το 2025 για ποσό που φημολογείται ότι κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

SEBASTIAN VETTELDANIEL RICCIARDOΟι δύο πρώην ομόσταβλοι στην Red Bull «ισοβαθμούν» στα 15 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο κοινό τους. Και για τους δύο το 2022 θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το υπόλοιπο της καριέρας τους. Για τον μεν Vettel πιθανή αποτυχία του project στην Aston Martin μάλλον θα σημάνει και το τέλος της καριέρας του στην Formula 1, καθώς ο Γερμανός δεν θα έχει για πολύ ακόμη κίνητρο να μάχεται για μια θέση στους βαθμούς. Για τον, δε, Daniel η φετινή χρονιά θα είναι «όλα ή τίποτα» για την πρωτοκαθεδρία εντός της McLaren. Ένα έργο που για τον Αυστραλό φαντάζει γνώριμο. Θα καταφέρει αυτή τη φορά να ανατρέψει τα δεδομένα υπέρ του;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Max Verstappen: Ο 7ος δισεκατομμυριούχος αθλητής
Οι πιο γρήγορες κυρίες της F1
Η απίστευτη κερδοφορία της Formula1…