Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η FIA θέλει περισσότερες ομάδες στη Formula 1

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η FIA θέλει περισσότερες ομάδες στη Formula 1

FORMULA 1

Η FIA θέλει περισσότερες ομάδες στη Formula 1

FORMULA 1

Ο Mohammed Ben Sulayem ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες σε νέες ομάδες να μπουν στην κορυφαία κατηγορία αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι αποφασισμένος να συμβάλλει στην επέκταση του παρόντος grid. Μετά την διάλυση της Manor Racing στις αρχές του 2017 οι ομάδες του πρωταθλήματος έχουν παραμείνει δέκα. Όμως, αυτό φαίνεται πως αλλάζει.

Ή τουλάχιστον ότι η FIA επιθυμεί να αλλάξει. Άλλωστε, είναι γνωστή η ιστορία της Andretti η οποία προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να εξασφαλίσει θέση στην F1 από το 2024. Οι προσπάθειες των Αμερικανών, όμως, έχουν «κολλήσει» στην έγκριση που πρέπει να δοθεί από τις υπόλοιπες ομάδες. Μέχρι στιγμής οι Andretti έχουν εξασφαλίσει μόνο την δημόσια υποστήριξη των McLaren και Alpine.

Advertisement
Advertisement

Για τους υπόλοιπους, η είσοδος μίας επιπλέον ομάδας σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Μείωση των εσόδων τους από τον διαμοιρασμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Εξάλλου για τον λόγο αυτό στην παρούσα συμφωνία ομόνοιας προβλέπεται ένα παράβολο 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό πρέπει να πληρωθεί από την όποια νέα ομάδα σε αυτές που συμμετέχουν ήδη.

Φυσικά, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Πολλοί πιστεύουν ότι ένα μεγάλο όνομα όπως εκείνο των Andretti θα φέρει περισσότερα έσοδα στο σπορ. Έτσι, το μερίδιο της κάθε ομάδας στην χειρότερη περίπτωση θα διατηρηθεί ανέπαφο.

Advertisement

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ότι πιστεύει ο πρόεδρος Sulayem. «Έχω ζητήσει από την ομάδα μου στη FIA να ξεκινήσει μία διαδικασία στην οποίαν πιθανές νέες ομάδες για το πρωτάθλημα της F1 θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον» ανακοίνωσε πρόσφατα.

Για την ώρα οι περισσότερες εταιρίες που επιθυμούν να μπουν στην F1 έχουν προσπαθήσει να εξαγοράσουν ήδη υπάρχουσες ομάδες. Πρόκειται, άραγε, να αλλάξει αυτό το μοτίβο με την Andretti;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Arnoux: Verstappen… σφαγέας, Binotto ασυγχώρητος!
F1: Πόσα χρήματα έβγαλε ο κάθε οδηγός;
Ferrari: Απαγόρευση συμμετοχής σε συμβούλιο για τις PU του 2026!