Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό σε αγώνα sim!

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φερστάπεν: Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό σε αγώνα sim!

FORMULA 1

Φερστάπεν: Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό σε αγώνα sim!

FORMULA 1

Είναι γνωστό ότι το πάθος του Μαξ Φερστάπεν -πέραν της F1- είναι οι αγώνες σε προσομοιωτές (Sim Racing). Αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως, τα πράγματα ξέφυγαν για τον Ολλανδό.

Advertisement
Advertisement

Η ανάπαυλα δύο εβδομάδων μεταξύ Grand Prix δεν είναι και τόσο συνηθισμένη πια στις μέρες μας. Ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές είπατε; Όχι για τον Μαξ Φερστάπεν.

Την στιγμή που οι συνάδελφοί του επέλεγαν εξωτικούς προορισμούς ή το centre court του Wimbledon για να παρακολουθήσουν το φημισμένο τουρνουά τένις, ο Μαξ έμεινε σπίτι του. Όχι φυσικά για να δει ταινίες ή να κάνει βόλτες στο πάρκο. Ο πρωταθλητής συμμετείχε με την ομάδα του (Team Redline) στο iRacing Golden Toast GP.

Πρόκειται για τρίωρο αγώνα σε προσομοιωτή. Η κατηγορία αυτοκινήτων ήταν η GT3 ενώ η πίστα επιλογής ήταν το Σπα-Φρανκοσάν. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Φερστάπεν.

Advertisement

Λίγο μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και ενώ τα αυτοκίνητα προσέγγιζαν την La Source, εκείνο του Σβεν-Όλε Χάσε έπεσε πάνω στο αγωνιστικό του Φερστάπεν. Σαν συνέπεια της επαφής αυτής ο Ολλανδός συμπαρέσυρε και το αυτοκίνητο του teammate του, Ντιόγκο Πίντο.

Advertisement

Ο Μαξ ήταν εξοργισμένος από την εξέλιξη αυτή και αποφάσισε να… πάρει το νόμο στα χέρια του. Ξαναμπήκε αμέσως στην πίστα, έκοψε το σικέιν της Les Combes και έπεσε επάνω στον Χάσε πριν το φρενάρισμα για την Bruxelles.

Η απαράδεκτη αυτή αντίδραση του Μαξ ήταν ξεκάθαρα προσχεδιασμένη όπως μπορείτε να δείτε και από το onboard πλάνο. Όπως ήταν φυσικό το race control του έδειξε άμεσα την μαύρη σημαία και ο Ολλανδός αποκλείστηκε από τον αγώνα.

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους εκδικητικές συμπεριφορές στην πίστα, τιμωρούνται πολύ αυστηρά στις διοργανώσεις της FIA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερσταπεν: Δεν τον άφησαν να τρέξει στο Nurburgring!
Red Bull: Ο κύκλος των χαμένων… οδηγών!
Formula 1: Λευκός καπνός!