Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Πωλείται η AlphaTauri;

Ελλάδα 19:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Πωλείται η AlphaTauri;

FORMULA 1

F1: Πωλείται η AlphaTauri;

FORMULA 1

Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport το νέο μάνατζμεντ της Red Bull αμφιταλαντεύεται για το αν θα πρέπει να μεταφέρει την AlphaTauri στην Μεγάλη Βρετανία ή να την πουλήσει.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική ομάδα είναι επί της ουσίας η junior team της Red Bull από το 2006. Πρόκειται για την συνέχεια της Minardi την οποίαν ο Dietrich Mateschitz είχε αγοράσει στο τέλος του 2005.

Όμως, με τον θάνατο του ιδρυτή της Red Bull, η διοίκηση της επιχείρησης ανατέθηκε σε μία τριανδρία από CEO. Υπεύθυνος για τις αγωνιστικές ομάδες της εταιρίας τοποθετήθηκε ο Oliver Mintzlaff. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση της εταιρίας θεωρεί ασύμφορη οικονομικά την διατήρηση δύο ομάδων F1. Τουλάχιστον στην παρούσα τους μορφή.

Advertisement
Advertisement

Και αυτό παρά το ότι στην F1 έχει τεθεί σε εφαρμογή το cost cap το οποίο έχει μειώσει σημαντικά τα έξοδα των ομάδων. Θεωρητικά η Red Bull θα έπρεπε να επιδιώκει την διατήρηση της junior team της και για οικονομικούς λόγους.

Οι αγωνιστικοί λόγοι είναι προφανείς. Στην AlphaTauri -παλιότερα Toro Rosso- είχαν ανδρωθεί οδηγικά σχεδόν όλοι οι πιλότοι που κατέληξαν εν τέλει στην Red Bull Racing. Μεταξύ αυτών και οι δύο πρωταθλητές που ανέδειξε ο οργανισμός, Sebastian Vettel και Max Verstappen.

Μετεγκατάσταση ή πώληση

Advertisement

Φημολογείται ότι η διοίκηση της εταιρίας δεν είναι ικανοποιημένη τόσο από τα πρόσφατα αποτελέσματα της ομάδας όσο και από το καθεστώς λειτουργίας της. Τα αρχηγεία της βρίσκονται στην Faenza της Ιταλίας. Όμως, πολλά τεχνικά τμήματά της βρίσκονται στην Μεγάλη Βρετανία.

Advertisement

Έτσι, σύμφωνα πάντα με το AMuS, δύο επιλογές υπάρχουν για την Red Bull. Είτε να αποφασίσει την εξ ολοκλήρου εγκατάσταση της ομάδας στην Μεγάλη Βρετανία είτε να την πουλήσει.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί το δεύτερο θα πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Από τη μία η Red Bull Racing θα χάσει έναν πολύτιμο σύμμαχο στο grid. Από την άλλη ενδεχόμενο πωλητήριο στην AlphaTauri μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε κάποια νέα συμμετοχή. Ίσως μία εκ των Andretti ή Honda;

Advertisement

Ο επικεφαλής της ομάδας, Franz Tost είχε δηλώσει μετά τον θάνατο του Mateschitz ότι το μέλλον της AlphaTauri είναι διασφαλισμένο μεσοπρόθεσμα. Στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα, αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χειμερινές δοκιμές F1: Ο Verstappen ταχύτερος μετά την πρώτη ημέρα
Red Bull RB19: Πρώτα συμπεράσματα για το φαβορί
Χειμερινές δοκιμές F1: Ο Zhou ταχύτερος-προβλήματα για την Mercedes