Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1… κεκλεισμένων των θυρών φέτος!

Ελλάδα 7:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1… κεκλεισμένων των θυρών φέτος!

FORMULA 1

F1… κεκλεισμένων των θυρών φέτος!

FORMULA 1

Η Formula 1 έχει ανακοινώσει το πρώτο μέρος της σεζόν, με οκτώ αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους που θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Advertisement
Advertisement

Για τη συνέχεια, έχουμε διαβάσει οργανωτές να είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν εισιτήρια αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν το πότε θα δούμε πάλι κοινό στις κερκίδες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Renault F1, Cyril Abiteboul, αυτό δύσκολα θα συμβεί φέτος.

«Παρακολουθώντας πως εξελίσσεται η πανδημία και πόσο ρευστή είναι η κατάσταση, φαίνεται πως θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Να περάσει κι ο Χειμώνας προτού βρούμε promoters διατεθειμένους να πάρουν το ρίσκο να οργανώσουν αγώνα με γεμάτες κερκίδες. Γεμάτες θεατές που θα ζητωκραυγάζουν υπέρ των ηρώων τους. Σε Grand Prix όπως αυτό του Σίλβερστον μπορεί να έχει και 120 χιλιάδες ανθρώπους στις κερκίδες. Αυτό ίσως αργήσουμε να το δούμε», είπε ο Abiteboul στο Racer.

Στη συνέχεια ο Γάλλος αναφέρθηκε και στις περαιτέρω αλλαγές που προέκυψαν λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Νερά αχαρτογράφητα που είδαμε πως προκάλεσαν τριγμούς στα οικοδομήματα πολλών ομάδων.

Advertisement
Advertisement

«Βασικό μέλημα ήταν να προστατεύουμε το σπορ, να προστατεύσουμε τη Formula 1 ώστε να επιστρέψουμε όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες στην κανονικότητα», είπε ο Abiteboul.

Και πράγματι, η θέσπιση budget cap και η απόφαση αυτό να μειωθεί άμεσα ακόμα πιο χαμηλά από τον αρχικό προγραμματισμό, ήταν κινήσεις που ενδεχομένως να έσωσαν κάποιες ομάδες.

Η σεζόν του 2020 αρχίζει στις 5 Ιουλίου, με το Grand Prix Αυστρίας, στην πίστα του Red Bull Ring.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
H Honda θέλει πρωτάθλημα!

Advertisement

Βρέθηκε σωσίβιο σωτηρίας για τη McLaren

Το μεγάλος λάθος του Michael Schumacher