Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Honda θέλει πρωτάθλημα!

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Honda θέλει πρωτάθλημα!

FORMULA 1

H Honda θέλει πρωτάθλημα!

FORMULA 1

Μετά από τρεις σεζόν φθοράς και αφθαρσίας συνεργαζόμενη με τη McLaren, τα τελευταία δύο χρόνια η Honda έχει αλλάξει ρότα.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία επέστρεψε στον μαγικό κόσμο της Formula 1 το 2015, αποδείχθηκε όμως κατώτερη των προσδοκιών κατά τη διάρκεια της προβληματικής συνεργασίας της με τη βρετανική ομάδα.

Όταν άλλαξε στρατόπεδο, συνεργαζόμενη το 2018 με τη Scuderia Toro Rosso, χωρίς πίεση για αποτελέσματα, βρήκε το δρόμο της. Και πέρυσι, όπου παρείχε υβριδικές μηχανές και στη «μεγάλη αδερφή» Red Bull Racing, η Honda αποτέλεσε τη μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη.

Οι μονάδες της ήταν πολύ πιο ισχυρές και εντυπωσιακά αξιόπιστες, με αποτέλεσμα οι ταύροι να πρωταγωνιστούν και να κατακτούν τρεις νίκες διά χειρός Max Verstappen, στα Grand Prix Αυστρίας, Γερμανίας και Βραζιλίας.

Advertisement
Advertisement

Η νέα σεζόν επιτέλους αρχίζει στις 5 Ιουλίου, με εκκίνηση στο Red Bull Ring της Αυστρίας και οι φιλοδοξίες της ιαπωνικής εταιρείας είναι πλέον υψηλές. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά τα λόγια του Yasuaki Asaki, επικεφαλής του τμήματος Formula 1 στο εργοστάσιο της Σακούρα, που φιλοξενούνται στο grandprix.com.

«Στόχος μου είναι, όταν Mercedes και Honda μάχονται για τη νίκη, να μπορεί να κερδίσει η Honda. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ τώρα που έχουμε θέσει ως στόχο τον τίτλο», είπε ο Asaki.

Advertisement

Ο Ιάπωνας επιβεβαίωσε πως στον αγώνα του Σπίλμπεργκ τα μονοθέσια των Red Bull Racing και AlphaTauri θα έχουν την αναβαθμισμένη μονάδα, «spec 1.1», χωρίς όμως να δώσει εκτίμηση για το επίπεδο βελτίωσης έναντι της υβριδικής μηχανής που θα βλέπαμε στην… προ-κορωνοϊού πρεμιέρα της Αυστραλίας.

Από την πλευρά του, αγωνιστικός διευθυντής της Honda F1, Masahi Yamamoto, είπε: «Αυτή η χρονιά είναι πολύ σημαντική. Θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά είμαστε και ταπεινοί έναντι της στήριξης και των προσδοκιών των υποστηρικτών μας. Θέλω να μαχόμαστε σε κάθε αγώνα ώστε να μπορούμε όλοι να χαμογελάμε στο τέλος της σεζόν».

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Όταν ο Kimi Raikkonen παραλίγο να χρεοκοπήσει τη Lotus

Ο Verstappen… τερμάτισε το Netflix!

Advertisement

Μία βόλτα στο βρεγμένο Σίλβερστον (video)