Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βρέθηκε σωσίβιο σωτηρίας για τη McLaren

Ελλάδα 14:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βρέθηκε σωσίβιο σωτηρίας για τη McLaren

FORMULA 1

Βρέθηκε σωσίβιο σωτηρίας για τη McLaren

FORMULA 1

Πάνω που το McLaren Group φαινόταν να οδηγείται σε αδιέξοδο, με την απειλή της χρεοκοπίας να πλησιάζει, ήρθε η λύση από… συμμάχους.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει το βρετανικό BBC, η Εθνική Τράπεζα του Μπαχρέιν (NBB) θα παρέχει το απαιτούμενο δάνειο που θα λύσει το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας του ομίλου.

Είδηση που έρχεται μετά την αποκάλυψη πως η βρετανική εταιρεία είχε στραφεί στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου ώστε να της επιτραπεί να υποθηκεύσει τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της στο Ουόκινγκ αλλά και την πλειάδα ιστορικών αγωνιστικών της οχημάτων που το κοσμούσαν.

Και η λύση ήρθε μέσω συμμάχων διότι η NBB ανήκει εν μέρει στην Mumtalakat, που αποτελεί κύριο μέτοχο του McLaren Group που με τη σειρά του περιλαμβάνει τη McLaren Racing, τη McLaren Automotive και τη McLaren Applied.

Advertisement
Advertisement

H Mumtalakat Holding Company κατέχει το 56.4% του ομίλου,  το TAG Group Limited το 14.32%, η Nidala Limited του Michael Latifi το 9.84%, η Favorita Limited το 5.78%, η Perlman Investments Limited το 5.77%, η McKal Holdings Ltd το 5.24% και η Acanitt Limited 2.65%.

Παρά την παραπάνω εξέλιξη, η βρετανική εταιρεία εκτιμάται πως θα συνεχίσει το δικαστικό της αγώνα ώστε να έχει μαξιλάρι ασφαλείας και σε περίπτωση που θα έρθει άμεσα ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Παράλληλα προχωρά σε σημαντική αναδιάρθρωση της δομής της, απολύοντας το ένα τέταρτο του δυναμικού της – συνολικά 1200 εργαζόμενους, οι 70 εκ των οποίων αφορούν την ομάδα της Formula 1.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Απειλείται με άμεση χρεοκοπία η McLaren

Advertisement

Όταν ο Kimi Raikkonen παραλίγο να χρεοκοπήσει τη Lotus

Το McLaren Group εξετάζει την πώληση μετοχών της ομάδας F1!

 

Advertisement