Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Η Bridgestone υποψήφιος προμηθευτής ελαστικών για το 2025;

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Η Bridgestone υποψήφιος προμηθευτής ελαστικών για το 2025;

FORMULA 1

F1: Η Bridgestone υποψήφιος προμηθευτής ελαστικών για το 2025;

FORMULA 1

Φήμες θέλουν την Pirelli να έχει ανταγωνισμό για την ανάθεση της προμήθειας ελαστικών στην F1 την περίοδο 2025-2027.

Advertisement
Advertisement

Και η ανταγωνίστρια εταιρία ακούει στο όνομα Bridgestone. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής ελαστικών είχε τον ρόλο που έχει σήμερα η Pirelli κατά τις περιόδους 1999-2000 και 2007-2010.

Έκτοτε η Pirelli προμηθεύει τις ομάδες του πρωταθλήματος με ελαστικά. Η ιταλική εταιρία έχει ανανεώσει αρκετές φορές την συνεργασία της με την FIA και την F1 από το 2011. Όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της ομοσπονδίας υπάρχει κάθε τέσσερα περίπου χρόνια μία προθεσμία υποβολής προσφορών για την θέση του αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών στην F1.

Advertisement
Advertisement

Την τελευταία φορά, η Pirelli είχε κερδίσει τον διαγωνισμό από την Hankook. Για φέτος η προκήρυξη αφορούσε στις σεζόν 2025-2027 με την προθεσμία υποβολής προσφορών να λήγει στις 15 Μαΐου.

Η ομοσπονδία θα αξιολογήσει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί και θα ανακοινώσει τον επόμενο προμηθευτή του πρωταθλήματος στις 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Pirelli δεν είναι η μόνη εταιρία που έχει καταθέσει προσφορά.

Advertisement

Η Bridgestone φέρεται να έχει επίσης καταθέσει προσφορά και κατά συνέπεια η FIA και η F1 θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο εταιριών. Αυτή δεν θα είναι μία εύκολη απόφαση. Βλέπετε και οι δύο εταιρίες έχουν μακρά ιστορία στους αγώνες.

Από την μία η Pirelli έχει άψογη συνεργασία με όλες τις ομάδες από το 2011. Από την άλλη και η Bridgestone γνωρίζει τα… κατατόπια καθώς δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από όταν εκείνη προμήθευε τις ομάδες με ελαστικά. Οι Ιάπωνες δεν έχουν σχολιάσει δημόσια ακόμη τις φήμες αυτές. Συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε μάλλον μέχρι την 16η Ιουνίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pirelli: Νέα ελαστικά για το Silverstone
F1 GP Ισπανίας: Το πιο αναπάντεχο grid της χρονιάς (+video)
F1 GP Ισπανίας: Έκλαμψη ή αρχή ανάκαμψης; (+video)