Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP2 (vids)

Ελλάδα 5:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP2 (vids)

FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP2 (vids)

FORMULA 1

Μία κατάταξη βγαλμένη από το… παρελθόν είδαμε στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βελγίου που αποτελεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο Max Verstappen ήταν ταχύτερος για λογαριασμό της Red Bull Racing, με τον παλιό του teammate και νυν οδηγό της Renault, Daniel Ricciardo, να τον πλαισιώνει. Οι Mercedes έμειναν στις θέσεις 3 και 6 ενώ η Ferrari είχε ένα ακόμα απογοητευτικό απόγευμα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα στην καρδιά των Αρδεννών υποδέχθηκε ομάδες και οδηγού ξανά με συννεφιά, είχε μάλιστα προηγηθεί ελαφριά βροχόπτωση. Η θερμοκρασία αέρα στο ξεκίνημα του FP2 ήταν στους 17 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 23.

Advertisement
Advertisement

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας δεν είχαμε δράση. Πέρασαν 15 λεπτά προτού εμφανιστούν στην πίστα οι Alfa Romeo και ακολουθήσουν λίγο αργότερα οι υπόλοιποι, με τον Lando Norris να παραπονιέται για απώλεια ισχύος στην υβριδική μηχανή της Renault που δίνει ώθηση στη McLaren, με το πρόβλημα να αποδεικνύεται προσωρινό.

Advertisement

Αρχικά ήταν οι Red Bull αυτές που έδειχναν το δρόμο, με τον Verstappen να σταματά τα χρονόμετρα στο 1.44.353 με τη μέση γόμα της Pirelli. Ο Lewis Hamilton είχε τη σκληρή και ήταν τρία δέκατα μακριά, οριακά μπροστά από τον teammate του και τις Racing Point που φορούσαν τη μέση.

Στα μισά του δρόμου είδαμε τη χρήση της μαλακής γόμας και με αυτή αρχικά ο Bottas κι εν συνεχεία ο Hamilton σημείωσαν καλύτερους χρόνους – με τον πρωταθλητή να κατεβαίνει στο 1.43.840. Όμως οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν με γοργούς ρυθμούς, με τον Daniel Ricciardo να κινείται ταχύτερα και τον Verstappen να κατεβαίνει στο 1.43.744!

Όμως για τον Ricciardo το FP2 ολοκληρώθηκε νωρίς, καθώς 22 λεπτά πριν την καρό σημαία η Renault ακινητοποιήθηκε στη μεγάλη ευθεία, προκαλώντας καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Εξέλιξη που προκλήθηκε από απώλεια πίεσης στα υδραυλικά του μονοθεσίου της γαλλικής εταιρείας.

Δέκα λεπτά μετά, είχαμε κόκκινη σημαία, καθώς μετά τη στροφή 1 βρίσκονταν στην πίστα κομμάτια μίας διαφημιστικής πινακίδας, τα οποία και απομακρύνθηκαν προτού υπάρξει κάποιο απρόοπτο.

Στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή, έτσι ο Verstappen εξασφάλισε την κορυφή των χρόνων, με τον Ricciardo στα 48 χιλιοστά και τον Hamilton στα 96. Η δεύτερη Red Bull με τον Alex Albon και η Racing Point του Sergio Perez, ήταν 3 δέκατα μακριά και συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
F1: Στο κυνήγι του Lewis!

Επίσημο: Τελικό καλεντάρι F1, με Τουρκία ανάμεσα στα 17 GP

Το F1 Vlog του GP Ισπανίας