Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Νίκη Verstappen- Λάμψη Mercedes

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ισπανίας: Νίκη Verstappen- Λάμψη Mercedes

FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Νίκη Verstappen- Λάμψη Mercedes

FORMULA 1

O έκτος γύρος του Πρωταθλήματος της F1 ολοκληρώθηκε, με την επιστροφή του Verstappen στις νίκες, την εγκατάλειψη της Ferrari του Leclerc που στην πραγματικότητα άνοιξε το δρόμο στους υπόλοιπους αλλά και την εξαιρετική επίδοση των οδηγών της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Λαμπρός αγώνας στην Ισπανία, με μεγάλες στιγμές και εξαιρετικές προσπεράσεις, που μας θύμισαν γιατί η F1 είναι δικαίως ο «Βασιλιάς» των μηχανοκίνητων σπορ.

Με τον Verstappen να αντιμετωπίζει προβλήματα με το DRS του μονοθεσίου του από την αρχή του αγώνα, η εξέλιξη της μάχης για την κορυφή στην πίστα της Βαρκελώνης ήταν ένα μίγμα στρατηγικής και οδηγικών ικανοτήτων.

Με την «ψαλίδα» που είδαμε στους πρώτους αγώνες να έχουν οι Ferrari και Red Bull απέναντι στους υπόλοιπους και ιδιαίτερα τη Mercedes, να έχει κλείσει σε μεγάλο ποσοστό, παρακολουθήσαμε έναν εξαιρετικό αγώνα, «καθαρό» από παράπονα για unfair οδήγηση και πολύ ωραίες προσπεράσεις.

Advertisement
Advertisement

Θαυμάσαμε το τσαγανό και το ταλέντο του Russel που έδειξε για άλλη μια φορά πως δικαίως θεωρείται το next big thing της Formula 1 στο σύνολό της και όχι μόνο ο συνεχιστής του μεγαλείου του Hamilton. Με το πρόβλημα στους τελευταίους δύο γύρους να κάνει την ανατροπή και να απειλεί να στερήσει και από τους δύο οδηγούς της Mercedes τις θέσεις που «ακουμπούν» στο podium, ο αγώνας εξελίχθηκε σε ένα μονόλογο από την πλευρά του Verstappen (που μετράει ήδη δύο εγκαταλείψεις) που «εκμεταλλεύτηκε» την πρώτη εγκατάλειψη της σεζόν για τη Ferrari και τον Leclerc.

Advertisement

Όλα αυτά, με τη βοήθεια και του Perez που –αν και με γκρίνια- έδωσε τη θέση του στον Ολλανδό team mate του και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Τρίτος τελικά είδε την καρό σημαία ο Russel που με ένα ντεμαράζ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αγνόησε τις προειδοποιήσεις από την ομάδα και ρίσκαρε για να περάσει και πάλι τον Sainz που στο μεταξύ είχε αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πέμπτο τον Hamilton.

Ο Hamilton που μετά την επαφή του με τον Magnussen στον πρώτο γύρο, έπεσε στην τελευταία θέση και έδειξε να απογοητεύεται, προτείνοντας στην ομάδα του ακόμα και την εθελούσια εγκατάλειψη- για να προστατέψει και τον κινητήρα της Mercedes. Ο Βρετανός έδειξε να «ξυπνάει» μετά την εγκατάλειψη του Leclerc, η οποία σηματοδότησε και την έναρξη της επίθεση από τη Red Bull που «μυρίστηκε» νίκη.

Advertisement

Ο Hamilton στον 33ο γύρο, στη μέση ακριβώς του αγώνα, ήταν στην 8η θέση του αγώνα, όπως του είχαν πει οι μηχανικοί του όταν τους πρότεινε την εγκατάλειψη. Αυτή η επίδοση του Hamilton ήταν και η καλύτερη νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς με την άνοδο της Mercedes περιμένουμε να δούμε πολύ ωραίες μάχες και εξαιρετικούς αγώνες.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου στο Πριγκιπάτο του Μονακό, όπου θα πρέπει να περιμένουμε την συνέχεια της μεγάλης μάχης έτσι όπως εξελίσσεται μεταξύ της Ferrari και της Red Bull.

Η τελική κατάταξη στο GP Ισπανίας

Advertisement


Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών (top-10)

POS DRIVER CAR PTS
1 Max Verstappen RED BULL RACING RBPT 110
2 Charles Leclerc FERRARI 104
3 Sergio Perez RED BULL RACING RBPT 85
4 George Russell MERCEDES 74
5 Carlos Sainz FERRARI 65
6 Lewis Hamilton MERCEDES 46
7 Lando Norris MCLAREN MERCEDES 39
8 Valtteri Bottas ALFA ROMEO FERRARI 38
9 Esteban Ocon ALPINE RENAULT 30
10 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 15

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών (top-10)

POS TEAM PTS
1 RED BULL RACING RBPT 195
2 FERRARI 169
3 MERCEDES 120
4 MCLAREN MERCEDES 50
5 ALFA ROMEO FERRARI 39
6 ALPINE RENAULT 34
7 ALPHATAURI RBPT 17
8 HAAS FERRARI 15
9 ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 6
10 WILLIAMS MERCEDES 3