Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Προεπισκόπηση

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Προεπισκόπηση

FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Προεπισκόπηση

FORMULA 1

Ο δεύτερος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος διεξάγεται στο ταχύτατο αλλά και αρκετά επικίνδυνο σιρκουί της Τζέντα, στην Σαουδική Αραβία.

Advertisement
Advertisement

Η Red Bull πηγαίνει στην Ερυθρά Θάλασσα έχοντας κάνει επίδειξη δύναμης στο Μπαχρέιν έναντι των υπολοίπων. Οι Φερστάπεν-Πέρεζ έκαναν άνετα το 1-2 εκεί και είναι πολύ πιθανό να πράξουν το ίδιο και στην Τζέντα.

Πέρσι ήταν ο Πέρεζ εκείνος που είχε πάρει τη νίκη εκμεταλλευόμενος το προβληματικό τριήμερο του teammate του. Σε περίπτωση που το τριήμερο κυλήσει ομαλά και για τους δύο οδηγούς, όμως, ο Φερστάπεν θα έχει τον πρώτο λόγο.

Από την άλλη η Ferrari ευελπιστεί να κατοχυρώσει την SF-24 ως το ξεκάθαρα δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο στο grid. Η φετινή Ferrari είναι σίγουρα πολύ πιο βελτιωμένη από την περσινή. Μπορεί να μην βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο της RB20. Ωστόσο είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί το παραμικρό στραβοπάτημα ενός εκ των δύο Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Πολύ πιο δυνατή σε σχέση με το Μπαχρέιν αναμένεται η McLaren. Λογικά η MCL38 θα είναι ταχύτερη των W15 και AMR24 στις λίγες και γρήγορες καμπές της Τζέντα. Δεν θα έπρεπε, φυσικά, να ξεγράφουμε τις Mercedes οι οποίες παρά τα προβλήματά τους στο Μπαχρέιν κατόρθωσαν να κερδίσουν τον Αλόνσο, ενώ ο Ράσελ τερμάτισε μπροστά από τις McLaren.

Χαρακτηριστικά σιρκουί

Ίσως το ταχύτερο αλλά και πιο επικίνδυνο σιρκουί πόλης στον κόσμο. Οι 27 στροφές της 6,175 χιλιομέτρων διαδρομής στη Τζέντα επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για όσους δεν δείξουν τον δέοντα σεβασμό. Όντας το δεύτερο μεγαλύτερο σιρκουί του πρωταθλήματος απαιτεί επίπεδα συγκέντρωσης αντίστοιχα του Μονακό. Ίσως και υψηλότερα αν συνυπολογίσουμε την εξωφρενική μέση ταχύτητα των 252+ χλμ/ώρα και την αρκετά στενή χάραξη της διαδρομής.

Η διαδρομή μπορεί να μην εξαιρετικά τεχνική. Ωστόσο με τους τοίχους να παραμονεύουν σε κάθε άκρη της πίστας, η ακρίβεια και η προνοητικότητα των οδηγών έρχονται στο προσκήνιο. Η φθορά των ελαστικών είναι αρκετά χαμηλή και ο αγώνας βγαίνει εύκολα με μία στάση. Η Pirelli φέρνει τις C2, C3 και C4 γόμες ως σκληρή, μέση και μαλακή αντίστοιχα.

Advertisement

Όπως στο Sakhir έτσι και στην Jeddah ο αγώνας διεξάγεται υπό το φως των προβολέων. Ολοκληρώνεται, δε, έπειτα από 50 γύρους. Η γρήγορη φύση του σιρκουί προσφέρει την θεωρητική δυνατότητα για έναν από τους πιο σύντομους αγώνες της χρονιάς. Ωστόσο, σε μια τόσο ιδιαίτερη και επικίνδυνη διαδρομή κανείς δεν θα στοιχημάτιζε εναντίον της εμφάνισης του Safety Car. Και όχι μόνο μία φορά…

Τηλεοπτική κάλυψη

Το τριήμερο θα καλυφθεί ολόκληρο, ζωντανά από τον ANT1+ και ετεροχρονισμένα από τον ANT1. Οι ώρες μετάδοσης κάθε περιόδου είναι:

  • Πέμπτη 07/03
    15:30: FP1
    19:00: FP2
  • Παρασκευή 08/03
    15:30: FP3
    19:00: Κατατακτήριες δοκιμές
  • Σάββατο 09/03
    19:00: Αγώνας
Advertisement