Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Πορτογαλίας: 3 στα 3 στα ελεύθερα για Bottas

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Πορτογαλίας: 3 στα 3 στα ελεύθερα για Bottas

FORMULA 1

F1 GP Πορτογαλίας: 3 στα 3 στα ελεύθερα για Bottas

FORMULA 1

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στη τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που έλαβε χώρα στην πίστα του Πορτιμάο, με το Grand Prix της Πορτογαλίας να αποτελεί το δωδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από την Παρασκευή όπου ήταν ταχύτερος και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Ο teammate του στη Mercedes, Lewis Hamilton, τον πλαισίωσε, όμως πολύ κοντά ήταν και οι Red Bull/AlphaTauri, με τον Max Verstappen οριακά τρίτο, παρότι έκανε τον καλύτερο γύρο του με τη μέση γόμα ελαστικών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Πορτιμάο, στη Νότια Πορτογαλία, υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 30.

Στο ξεκίνημα της ωριαίας διαδικασίας είδαμε μερικούς Installation laps αλλά χρειάστηκε να περάσει το πρώτο δεκάλεπτο για να δούμε δράση στην πίστα. Με τη μαλακή γόμα, ο Valtteri Bottas έκανε με το καλημέρα τον καλύτερο γύρο που είχαμε δει στο Πορτιμάο, με επίδοση στο 1.17.888. Και ήταν ακόμα η αρχή.

Advertisement
Advertisement

Η Red Bull του Max Verstappen εμφανίστηκε μετά το 20λεπτο ενώ η Ferrari έδειχνε ξανά σημάδια βελτίωσης. Ο Charles Leclerc πέρασε προσωρινά δεύτερος, προτού χάσει τον έλεγχο της SF1000 στη στροφή 14.

Advertisement

Ενώ ο Hamilton έσπαγε το φράγμα του 1.17, η Red Bull έκανε πειράματα με τον Alex Albon, βάζοντάς του ακόμα και τη σκληρή γόμα. Στα μισά της διαδικασίας, ο Verstappen σημείωσε προσωρινά τον καλύτερο χρόνο, γιατί (όπως συμβαίνει κατά κόρον στο Πορτιμάο), ο χρόνος τους ακυρώθηκε διότι υπερέβη τα όρια της πίστας.

Advertisement

Στο δεύτερο… ημίχρονο, οι Mercedes έβαλαν νέα σετ μαλακής γόμας. Ο Bottas κατέβηκε στο 1.16.654 ενώ ο Hamilton κατέληξε στην αμμοπαγίδα της στροφής 8.

Advertisement

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του FP3, ο Verstappen έβαλε τη μαλακή γόμα αλλά δεν κατάφερε να κάνει ένα καθαρό γύρο για να δούμε τι μπορούσε να κάνει με αυτή. Κι όταν βρήκε ελεύθερο δρόμο, εγκατέλειψε την προσπάθεια με την ομάδα του να κάνει λόγο για αστάθεια λόγω ισχυρών ανέμων.

Έτσι δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή, άλλωστε λίγο πριν μηδενίσει το χρονόμετρο είχαμε και καθεστώς κόκκινης σημαίας, καθώς έφυγε από τη θέση ένα καπάκι των αγωγών όμβριων υδάτων.

Έτσι η Mercedes έκανε το 1-2, με τον Verstappen μία ανάσα πίσω και με ελαστικά μέσης γόμας. Κοινώς, οι κατατακτήριες δοκιμές που αρχίζουν στις 16.00, αναμένεται να έχουν ενδιαφέρον.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε ακόμα:
F1 Vlog για το Grand Prix του Άιφελ

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο NewsAuto!

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο NewsAuto!