Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Καραμπόλα στην εκκίνηση και διακοπή! (+video)

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Καραμπόλα στην εκκίνηση και διακοπή! (+video)

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Καραμπόλα στην εκκίνηση και διακοπή! (+video)

FORMULA 1

Η 70η έκδοση του Grand Prix του Μονακό διακόπηκε πριν από την συμπλήρωση ενός γύρου! Αιτία υπήρξε η καραμπόλα του Πέρεζ με τις δύο Haas.

Advertisement
Advertisement

Τα μονοθέσια είχαν στρίψει όλα με ασφάλεια στην Ste Devote. Ο Λεκλέρ κράτησε την πρωτοπορία αλλά ο Σάινθ είχε επαφή με τον Πιάστρι η οποία θα τον ανάγκαζε να παρκάρει τη Ferrari του μετά τη στροφή του Καζίνο!

Ωστόσο το μεγάλο δράμα εκτυλίχθηκε λίγα μέτρα πιο πίσω, στην ευθεία που οδηγεί στην Massenet. Ο Πέρεζ -ο οποίος εκκινούσε μόλις 18ος- βρέθηκε να προηγείται των δύο Haas οι οποίες είχαν πάρει εκκίνηση τελευταίες. Καθώς, όμως, ο Μεξικανός προσπαθούσε να ανοίξει τη γραμμή του για την είσοδο της επόμενης στροφής, ο Μάγκνουσεν πίσω του τον ακούμπησε και τον έστειλε στον τοίχο.

Η RB20 του Τσέκο έφυγε με ταχύτητα στις μπαριέρες και συγκρούστηκε με τα δύο μονοθέσια της Haas, πριν σταματήσει στην μέση της διαδρομής. Οι ζημιές που υπέστησαν τα δύο μονοθέσια ήταν τέτοιες που δεν θα τους επιτρέψουν να λάβουν μέρος στην επανεκκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη, όμως, για τον Μάγκνουσεν. Ο Δανός απέχει μόλις δύο βαθμούς ποινής από τους 12, οι οποίοι θα του επιφέρουν αποκλεισμό από το επόμενο GP. Η ευθύνη για το συμβάν μάλλον βαραίνει τον οδηγό της Haas και δυστυχώς για εκείνον, το συγκεκριμένο ατύχημα ίσως έχει πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις από μία εγκατάλειψη.

Οι επαφές, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Δευτερόλεπτα πριν το race control διακόψει τον αγώνα, οι δύο Alpine ακούμπησαν στην έξοδο της Portier με εκείνη του Οκόν να τίθεται εκτός μάχης και εκείνη του Γκασλί να τραυματίζεται στην εμπρός δεξιά ανάρτηση.

Η επανεκκίνηση θα δοθεί από στάση, αφού απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα μονοθέσια και επιδιορθωθούν οι ζημιές στις μπαριέρες. Ο Σάινθ θα πάρει εκκίνηση από την τρίτη θέση καθώς δεν είχε συμπληρωθεί γύρος πριν τη διακοπή.