FORMULA 1

F1 GP Λας Βέγκας: Κόκκινη κυριαρχία!

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Λας Βέγκας: Κόκκινη κυριαρχία!

FORMULA 1

F1 GP Λας Βέγκας: Κόκκινη κυριαρχία!

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την 23η pole της καριέρας του οδηγώντας το 1-2 της Ferrari στο Βέγκας! Τρίτος ο Φερστάπεν και τέταρτος ο Ράσελ.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναμενόταν η χαμηλή θερμοκρασία οδοστρώματος επηρέασε την στρατηγική προσέγγιση των οδηγών στην διαδικασία. Επιπλέον, λόγω του ότι η εξέλιξη της πρόσφυσης ήταν ραγδαία με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν να συμπληρώνουν συνεχόμενους γύρους στην αρχή.

Οι παραπάνω συνθήκες προκάλεσαν αρκετές εκπλήξεις όπως ο αποκλεισμός των McLaren, του Χάμιλτον και του Πέρεζ από το Q3. Αντιθέτως και οι δύο Williams κατάφεραν να περάσουν στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων!

Advertisement
Advertisement

Η Βρετανική ομάδα ήταν η μόνη πλην της Ferrari που πήγε και με τα δύο της μονοθέσια στο Q3. Στον πρώτο γύρο προσπαθειών οι Λεκλέρ-Σάινθ έκαναν το 1-2. Όμως εξαιρετικός ήταν και ο γύρος του τρίτου Φερστάπεν, μόλις 8 εκατοστά αργότερος του Λεκλέρ.

Advertisement

Ο Φερστάπεν ήταν ο τελευταίος στη σειρά κατά τον τελικό γύρο προσπαθειών. Έκανε, μάλιστα, δύο γύρους προετοιμασίας όπως και οι περισσότεροι οδηγοί. Αντιθέτως ο Λεκλέρ δεν έχασε χρόνο και με έναν καταπληκτικό γύρο πήρε την πρώτη θέση.

Advertisement

Κανείς δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του Μονεγάσκου. Ο Σάινθ ήταν δεύτερος αλλά θα ξεκινήσει εκτός δεκάδας λόγω της ποινής του. Έτσι, δίπλα στον Λεκλέρ αύριο θα παραταχθεί ο τρίτος σήμερα Φερστάπεν.

Στις 13:00 θα ακολουθήσει η ανάλυση των κατατακτήριων δοκιμών του Λας Βέγκας. Μείνετε συντονισμένοι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Liberty: Καινοτομία ή «πατάτα» το GP στο Βέγκας;
F1 GP Λας Βέγκας: Προεπισκόπηση (+video)
F1 GP Λας Βέγκας: Πρώτος ο Ράσελ στο FP3 (+video)