Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Απάντησε στο FP2 ο Hamilton

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιταλίας: Απάντησε στο FP2 ο Hamilton

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Απάντησε στο FP2 ο Hamilton

FORMULA 1

O Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιταλίας που αποτελεί τον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes έκανε για πολλοστή φορά το 1-2, με τον Valtteri Bottas να πλαισιώνει τον Φινλανδό, με τη McLaren του Lando Norris να συμπληρώνει το Top-3. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Advertisement
Advertisement

Ο «Ναός της Ταχύτητας» υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς, ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 44, έχοντας ανέβει σε σχέση με το το FP1.

Advertisement

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας δεν είχαμε ιδιαίτερη δράση και έπρεπε να φτάσουμε στο 25λεπτο για να δούμε κορυφαίους συνδυασμούς στην πίστα. Άμεσα, ήταν οι Mercedes αυτές που έδειξαν το δρόμο, με τον Hamilton να σταματά το χρονόμετρο στο 1.20.645 στο δεύτερο γύρο με τη μέση γόμα. Ο Bottas ήταν οκτώ δέκατα πιο αργός που αντίθετα είχε τη σκληρή γόμα ενώ στα εννέα ήταν η AlphaTauri του Pierre Gasly και η Red Bull του Max Vestappen – αμφότεροι με τη μέση γόμα της Pirelli.

Λίγο αργότερα ο Bottas κατάφερε να βρεθεί πιο κοντά στον teammate του σε χρόνους ενώ φτάνοντας στα μισά της 90λεπτης διαδικασίας, είδαμε τη χρήση της μαλακής γόμας.

Advertisement

Οι οδηγοί της Mercedes κινήθηκαν ακόμα ταχύτερα, με τον Hamilton να κατεβαίνει στο 1.20.192 και τον Gasly να είναι πλέον ένα δευτερόλεπτο μακριά.

Δεκαεπτά λεπτά πριν το τέλος του FP2 παραλίγο να έχουμε διακοπή, όταν ο Sebastian Vettel έχασε με εντυπωσιακό τρόπο τον έλεγχο της Ferrari SF1000 στην έξοδο της Λέσμο. Τυχερός στην ατυχία του, ο Γερμανός κατάφερε να συνεχίσει χωρίς ζημιές στο κόκκινο μονοθέσιο.

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα, ο Charles Leclerc έχασε τον έλεγχο στο ίδιο σημείο, βγήκε στην αμμοπαγίδα αλλά τελικά κατάφερε να συνεχίσει.

Στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε αλλαγές στην κορυφή, με τις Mercedes να παραμένουν στο 1-2, όμως ήταν ο Norris αυτός που ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε νωρίς με την υβριδική μηχανή της Renault στο μονοθέσιο της McLaren και τοποθέτησε εαυτόν στην τρίτη θέση.

Ο Gasly συνέχισε τη… φόρμα της AlphaTauri με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, μπροστά από τον Verstappen που συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του Grand Prix Βελγίου

Με τις μεσαίες γόμες στο Grand Prix της Μόντσα

Όταν η McLaren ήθελε δίδυμο Hamilton-Vettel